Enerji krizi Türkiye’ye yaradı: Alman yaşlı ve emeklileri ısınmak için geliyor! Oteller kışın da dolu olacak

Almanya’da yaşanan enerji krizi sebebiyle kış mevsiminde yaşlı ve emeklilerin Türkiye’deki otellere geleceği öğrenildi. Türkiye’nin kış mevsiminde de önemli turizm gelirleri elde etmesi bekleniyor. İşte detaylar...

03.09.2022-16:05 - (Son Güncelleme: 03.09.2022-16:30) Enerji krizi Türkiye’ye yaradı: Alman yaşlı ve emeklileri ısınmak için geliyor! Oteller kışın da dolu olacak

Tüm Avrupa’da yaşanan enerji krizi sebebiyle çeşitli önlemler alınmaya devam ediliyor. Rusya’dan en çok doğalgaz alan ülkelerden birisi olan Almanya’da yaşlılar ve emekliler, ülkelerinde kışın yaşanacak ısınma sorunundan kaçınmak için Türkiye’deki otellere gelmeye hazırlanıyor. Almanya’daki emekli ve yaşlıların Türkiye’deki otellere gelmesi, turizm gelirlerinin kış mevsiminde de yüksek seviye olma anlamı taşıyor. 

Enerji krizi Türkiye’ye yaradı

Almanya Bağımsız Seyahat Acenteleri Birliği (VUSR) Başkanı Marija Linnhoff, ülkede alınacak olan enerji önlemlerine karşılık olarak Alman emeklilerinin ve yaşlılarının İspanya’nın Mallorca şehrine veya Türkiye’nin Antalya ve Muğla gibi şehirlerine gidebileceğini ifade etti.

Alman emeklileri Türkiye'ye geliyor

Almanya’ya yapılacak olan enerji kesintilerinin kış mevsiminde söz konusu insanlar için ciddi sorunlar teşkil edebileceğini söyleyen Linnhoff, Alman hükümetinin kış aylarını Akdeniz ülkelerinde geçirecek olan emekli vatandaşlara 500 Euro destek vermesi önerisinde bulundu.

Almanya’daki emekli ve yaşlı vatandaşların Türkiye’ye ciddi turizm gelirleri kazandıracağı tahmin ediliyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal