Bill Gates hakkında dikkat çeken iddia! Sivrisinek istilasıyla ilişkisi var mı?

Sosyal medyada Bill Gates hakkında ortaya çıkan iddialar gündeme bomba gibi düştü. Gates’in fabrika kurduğu ve sivrisinekleri biyolojik silaha dönüştürüldüğü belirtildi. İşte detaylar…

03.09.2022-13:43 - (Son Güncelleme: 03.09.2022-14:10)

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla bağlantısı olduğu iddia edilen Bill Gates hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Gates’in bir fabrika kurduğu ve sivrisinekleri biyolojik bir silaha dönüştürdüğü iddia edildi. Peki işin aslı ne? İşte detaylar… 

Microsoft’un kurucusu Bill Gates 18 Ağustos'ta attığı bir tweette, Kolombiya’da bilim insanlarının sivrisinek ürettiğini söylemesi üzerine, sosyal medyada yeni bir salgın korkusu konu oldu. Gates’in tweeti sonrasında kurulan fabrikanın sivrisinekleri biyolojik silaha dönüştürdüğü aslında fabrika "sivrisinek kaynaklı bulaşıcı hastalıklardan korumaya yönelik" çalışmalar yapıyor.

"Sivrisinek kaynaklı hastalıklar azaltılmak isteniyor"

Konunun sosyal medyada gündeme gelmesinin ardından, yurt dışında yayın yapan bir platformda, “Wolbachia adlı bakteriyle üretilen sineklerle, sivrisinek kaynaklı hastalıkların seyri azaltılmak isteniyor. Fabrikada üretilen sivrisinekler dang humması, zika, chikungunya ve sarı humma gibi virüsleri insanlara bulaştırmalarını engelleyen Wolbachia adlı bakterileri taşıyor” açıklaması yapıldı. 


Sivrisinek ısırığı Batı Nil virüsü bulaştırıyor

Sivrisinek ısırığından bulaşan Batı Nil virüsü Yunanistan’da 11 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Batı Nil virüsünün bulaştığı kişide hızla yayıldığı ve ölüme neden olduğu belirtildi. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal