10.05.2018-13:08 (Son Güncelleme:26.01.2022-09:29)


1

AŞK VE YAŞAM, 1995

AŞK VE YAŞAM, 1995

Mr. Dashwood öldüğünde geride kalan eşi ve Elinor, Marianne ve Margaret isimli üç kızı, kendilerine kalan mirasla yıkıma uğrar. Mr. Dashwood, dönemin yasaları gereğince, tüm mirasını eski evliliğinden olan oğlu John'a bırakmak zorunda kalmıştır. John, açgözlü ve kibirli karısı Fanny'i de yanına alıp babasından miras kalan ve üvey ailesinin yaşadığı bu eve taşınır. Maddi olarak büyük sıkıntılar yaşayan genç kızlar ve annesi, zamanla sınıfsal farklılıkların da zorluklarıyla karşılaşırken iki kız kardeşin aşk hayatı işleri iyice zora sokar. Jane Austen kitabından uyarlandı.



2

AŞK VE GURUR, 1995

AŞK VE GURUR, 1995

18. yüzyılın sonlarında, annelerininn iyi birer eş bulmaya odaklı yetiştirdiği Elizabeth, Jane, Lydia, Mary ve Kitty beş kızkardeştir. Kardeşlerden biri olan Elizabeth babasının da desteği ile hayatını daha başka ve dolu dolu yaşamak için çabalamaktadır. Zira neşeli bir mizaca sahip olan Elizabeth, aynı zamanda zeki de bir kızdır. Jane Austen uyarlaması bu yapım aslında mini bir dizi. Ancak kısa olmasından dolayı tek parça halinde izlenebiliyor. Aşk ve Gurur'un en iyi uyarlaması olduğu düşünülüyor.



3

MISS POTTER, 2006

MISS POTTER, 2006

Beatrix Potter, Viktoryen dönemde İngiltere’de çocuk kitapları yazan bir yazardır. Fakat dönemin baskıcı ve kısıtlayıcı yapısı, hayatınında büyük zorluklar yaşamasına neden olmuştur. Bireysel özgürlüğü ve bir kadın olarak toplumda özgürce varolabilmek adına verdiği mücadele ile bir ikon haline gelir. Miss Potter, özgürlük, aşk ve başarı uğruna verilen cesurca mücadelenin ismi oluvermiştir.



4

EMMA, 1996

EMMA, 1996

“Emma, güzel, zeki ve varlıklı bir kızdı. Rahat bir evi, iyimser bir yaradılışı vardı,” cümleleri ile başlayan Jane Austen’in kaleme aldığı aynı isimli romanın fantastik bir yorumla sinema uyarlaması. Başrolde Gwyneth Paltrow’un yer aldığı film, 19. yüzyıl İngiltere’sinde çöpçatanlık yapmaya ve insanların aşk hayatına burnunu sokmaya bayılan bir kadını anlatır. Jane Austen uyarlaması.



5

BECOMING JANE, 2007

BECOMING JANE, 2007

Jane Austen'in, gençliğinin ilk baharının hikayesi... Zengin bir erkek ile bir evlilik yapmayı kariyeri için hayati bir mesele olarak gören Austen, fakir bir ailede yetişmiş olmasına rağmen yazarlık konusunda fark edilmesini sağlayacak etkili yeteneklere sahiptir. Fakat bu yeteneklerin bir kadın olarak toplumda hiçbir değeri olmadığı düşüncesi dayatılmaktadır. Her şeye rağmen, kendini gösterebileceği tek yolun zengin Wisley ile evlenmesi olduğu düşüncesine karşı çıkmak ister. Ailesinin tüm baskılarına direnen Jane, yetenekli genç avukat Tom Lefroy ile tanışacak ve bu kendine güvenli genç adamla birbirlerine olan aşkları, sahip oldukları her şeyi bir kenara iterek yeni bir hayata başlamaları için büyük bir cesaret verecektir. Hiç evlenmemiş ve son derece soğuk bir kadın olarak tanınan İngiliz yazar Jane Austen’ın olgunluk dönemi eserlerine ilham olan 20’li yaşlarında yaşadığı tutkulu bir aşkın hikayesİ.



6

JANE EYRE, 2011

JANE EYRE, 2011

On yaşında öksüz kalan, babasını da öldü bilen Jane Eyre, kendisine köle gibi davranan halası tarafından yoksul kızların gittiği katı disiplinli bir yatılı okula gönderilir. On yıl kadar kaldığı bu okula sonunda öğretmen olur. Bir süre sonra da Edward Rochester’ın malikânesinde mürebbiyelik yapmaya başlar. Jane, giderek hayal bile edemeyeceği zorluklar ve acılar yaşayacak, beş parasız ve evsiz barksız kalacak, erkeklerin egemenliğindeki bir dünyada bir kadının tek başına ayakta kalabileceğini kanıtlamak için savaşacaktır.



7

MANSFIELD PARK, 1999

MANSFIELD PARK, 1999

Mutlu ama sefil bir hayat süren Fanny'nin ailesi onu daha iyi durumda olan ve Mansfield Konağında yaşayan teyzesinin yanına gönderiyor. Ailede sadece Edmund ile iyi geçinen Fanny zamanla ona aşık oluyor. Bir hafta sonu eve konukların gelmesi, Edmund'un başka biriyle nişanlanması, Fanny'nin hayatını değiştiriyor.



8

SEVGİLİMDEN SON MEKTUP, 2021

SEVGİLİMDEN SON MEKTUP, 2021

Daha yakın bir geçmişi anlatan bu film yeniyi ve eskiyi birleştiriyor. 1965'te yazılmış bir dizi aşk mektubu bulan bir gazeteci, gizli bir ilişkinin ardındaki gizemi çözmek için harekete geçer ve bu sırada kendisi de yeni bir aşka yelken açar.



9

JUDE, 1997

JUDE, 1997

Toplumun klişeleşmiş bakış açılarını yıkmak zordur. Sürekli gelişme ve öğrenme arzusu ile yanıp tutuşan duvarcı Jude Fawley, zor olan herşeyle mücadele etmeye hazırdır. 19. yüzyılın, insanları belli statülere hapseden hiyerarşik anlayışını yıkmakla mücadele eden Fawley, öğrenme arzusunun da etkisi ile üniversitenin bulunduğu kasabaya taşınır.Bu kasabada tanıştığı Sue, olmak istediği insanın cisme gelmiş hali gibidir. Akraba olmalarına rağmen aralarında engellenemez bir çekim başlar. Ama toplumun, aykırı olana saplamaya hazır dişleri, hemen bu iki aşığa yönelecektir. Kendilerini yargılayan toplumla olan mücadeleleri, aşk ve özgürlük adına verilen en onurlu mücadelelerden biridir.



10

EDEBİYAT VE PATATES TURTASI DERNEĞİ, 2018

EDEBİYAT VE PATATES TURTASI DERNEĞİ, 2018

Londralı bir yazar, Guernsey halkının 2. Dünya Savaşı'nda Alman işgali sırasında kurduğu kitap kulübü hakkında bilgi toplarken kentin renkli sakinleriyle bir bağ kurar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR