25.01.2022-11:36 (Son Güncelleme:25.01.2022-11:58)


1

Ünlü yönetmen Nadine Labaki filmlerinde sert sosyolojik konulara yer vermeyi seviyor. Lübnan'ın çok dinli ve dilli yapısını göstermek de tercih ettiği bakış açılarından.



2

Nadine Labaki Oscar ödül törenine eşi ve Kefernahum filmindeki başrol, çocuk oyuncu Zain Al Rafeea ile katıldı.



3

CARAMEL, 2007

CARAMEL, 2007

Beyrut’ta yaşayan beş kadın aşk, evlilik, eşlik edilebilecek bir birliktelik, dostluk, iş aramak gibi konu başlıkları ile bir araya gelirler. Bu kadınlar bir güzellik salonunda buluşur her şeyden konuşurlar. Hatta bu birkaç farklı nesilden kadınları içeren sohbetlerdir. Sırlar paylaşılır, hayaller dile getirilir burada. Burası şehrin en renkli yerlerinden biridir. Kadınların her birinin bambaşka hayatları vardır ve aynı zamanda da her biri çok farklı ve kendine göre son derece de güzeldir. Film, bu kadınların paylaşımlarına odaklanıyor.



4

PEKİ ŞİMDİ NEREYE?, 2012

PEKİ ŞİMDİ NEREYE?, 2012

Ortadoğu'nun diken üstündeki coğrafyasında dinsel çatışmalara ve savaşın anlamsızlığına kadınların zeki ve pratik çözümleriyle cevap veren Labaki kamerasını Lübnan'da hiçliğin ortasında küçük bir köye çeviriyor. Savaş sonrası Müslüman-Hristiyan ayrımı yapmadan yaşamaya devam eden köylüler çatışma haberlerinin gelmesi üzerine birbirlerine düşman kesilmeye başlarlar. Şiddeti çıkartan erkekleri yatıştırma görevi ise kendilerine has yöntemlerle bunU başaran kadınlara düşer.



5

SENİ SEVİYORUM RİO, 2014

SENİ SEVİYORUM RİO, 2014

Dünya şehirlerine adanan "Seni Seviyorum ... " başlıklı filmlerin yeni halkası olan "Rio, Eu Te Amo" 10 yönetmen tarafından çekilen 11 filmden oluşuyor. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen yönetmenler her bir filmde Rio'nun başka bir semtini "aşk temasıyla" beyazperdeye taşıyor. Her semtin farklılığını ve karakteristiğini yansıtan bu kısa aşk öyküleri, kültürler arası bir köprü kurarak uçurumları da kapatmayı hedefliyor.



6

KEFERNAHUM, 2019

KEFERNAHUM, 2019

Lübnanlı bir çocuk olan Zain'in hikayesini anlatıyor. Film, Zain'in sıradan bir küçük çocuktan, kendisini istismar eden ailesine baş kaldırıp kaçan, zekası ve pratikliği ile sokaklardaki yaşam savaşından galip çıkan ve kendisine yapılan haksızlığın karşısında dimdik duran, 12 yaşındaki genç bir delikanlıya dönüşümünü gözler önüne seriyor. Bu süreçte Zain hayat mücadelesi veriyor, Etiyopyalı mülteci Rahil ve onun bebeği Yonas'a göz kulak oluyor, şiddet suçundan hapse giriyor ve en sonunda mahkemede adalet arıyor.



7

BİR GARİP AKŞAM YEMEĞİ, 2022 (OYUNCULUK)

BİR GARİP AKŞAM YEMEĞİ, 2022 (OYUNCULUK)

Nadine Labaki'nin oyuncu olarak yer aldığı ve Netflix'in Arapça orijinal ilk filmi olan Perfect Strangers / Bir Garip Akşam Yemeği, aslında Türkiye'de Cebimdeki Yabancı olarak çekilen İtalyan yapımın bir uyarlaması. Film, eşcinsel karaktere sahip olması gerekçesiyle ülkede ahlaki yapıyı bozması üzerine eleştiri yağmuruna tutuldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR