Emniyet Genel Müdürlüğü İnternet Üzerinden Alışveriş Yapan Vatandaşları Uyardı!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) açılan indirim sezonu ile birlikte artan internet alışverişleri konusunda vatandaşlara bilgilendirme çağrısı yaptı.

25.11.2021-17:31 - (Son Güncelleme: 25.11.2021-17:31) Emniyet Genel Müdürlüğü İnternet Üzerinden Alışveriş Yapan Vatandaşları Uyardı!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) yaptığı açıklamada internetten alışveriş yapan vatandaşları kritik konularda uyardı.

İnternet alışverişte en önemli şeyin güvenli alışveriş yapmak olduğunun altını çizen Emniyet Genel Müdürlüğü kart numarasının güvenli olmayan satıcılarla paylaşılmaması gerektiğini vurguladı. Yapılan tavsiyelerde vatandaşların düşük limitli kredi kartları ile alışveriş yapmasını tavsiye eden Emniyet Genel Müdürlüğü, hızlı şekilde kapattırılabilen sanal kartların tercih edilmesinin altını çizdi. 

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMASI

Dolandırıcı şahıslar Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medyalarda açtıkları sahte hesaplarla kendisini askerlik arkadaşınız, eşinizin-çocuğunuzun yakın bir arkadaşı veya uzaktan bir akrabanız gibi tanıtarak başının belada olduğunu, acilen paraya ihtiyacı olduğunu bildiren mesajlarla, belirli bir adrese para yollamanızı isteyerek sizleri mağdur edebilir. Piyasa fiyatının çok çok altında bir fiyatla satışa sunulan özellikle akıllı telefon ve bazı elektronik eşyalarla ilgili bu reklamlar tamamen dolandırıcılık amacıyla yayınlanan reklamlardır. Bu tip sitelerden kesinlikle alışveriş yapmayın. Alacağınız ürünün piyasa değeriyle karşılaştırmasını kesinlikle yapın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal