Emine Erdoğan ve Bakan Özer'den Özel öğrencilere Özel Materyaller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılmış oldukları törenle birlikte Türkiye'nin 7 bölgesindeki özel öğrencilere özel eğitim materyali gönderildi

20.12.2021-17:24 - (Son Güncelleme: 20.12.2021-17:24) Emine Erdoğan ve Bakan Özer'den Özel öğrencilere Özel Materyaller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılmış oldukları törenle birlikte Türkiye'nin 7 bölgesindeki özel öğrencilere özel eğitim materyali gönderildi. Emine Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2018 yılında başlatılmış olan 'Özel Çocuklara Özel Materyaller' projesi ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenmiş olan törenle Türkiye'nin 7 bölgesine 7 TIR özel eğitim materyali gönderdi. Emine Erdoğan ve Bakan Özer ile eşi Nebahat Özer, TIR'lar yola çıkmadan önce materyallerin sergilenmiş olduğu standı dolaştı. Burada konuşan Bakan Özer, 'Özel Çocuklara Özel Materyaller' projesinin Emine Erdoğan'ın önderliğinde yürütüldüğünü bildirerek, ‘Bugün hanımefendinin teşrifleriyle 117 bin tane materyali 7 bölgeye göndereceğiz. 2022 yılı içerisinde de 483 bin yeni özel eğitim materyali yaparak, 2022 yıl sonu itibarıyla 1 milyon materyali tüm öğrencilerimize ulaştırmış olacağız’ dedi. ‘Özel eğitim alan öğrencilerimiz materyalle ilgili sorun yaşamayacak’ şeklinde ifadeler kullandı. 

3 YILDA 11 BİN 100 SINIF ÖZEL MATERYALLE BULUŞTU

'Özel Çocuklara Özel Materyaller' projesi ile birlikte, 2021 yılına kadar 8 bin 100 sınıfa, 400 binden fazla özel eğitim materyali ulaştırıldı. Bugün gönderilmiş olan, 117 bin materyalin 3 bin özel eğitim sınıfı ve okuluna dağıtımı ile birlikte son 3 yıllık süreçte 11 bin 100 sınıftaki özel çocuklar, özel materyallerine kavuşmuş olacak. Materyal setleri, ilkokul ve ortaokulların bünyesinde açılmış olan hafif ve orta-ağır seviyede zihinsel yetersizlik, otizm, görme ve işitme yetersizliği olan öğrencilerin eğitim görmüş olduğu özel eğitim sınıfları başta olacak şekilde özel eğitim okullarına devam eden özel çocuklara gönderiliyor. Kavram, okuma yazma, matematik, bilişsel beceriler, öz bakım, günlük yaşam, toplumsal uyum, sosyal iletişim gibi bir takım alanlarındaki yeteneklerin kazandırılmasına yönelik olarak hazırlanan özel eğitim materyalleri ile öğrencilerin öğrenme ve üretme süreçlerinin zenginleştirilmesi amaçlanıyor.

4 AYRI ÖZEL MATERYAL SETİ

Özel çocuklara ait olan özel materyaller, 4 ayrı set içeriyor. Orta-ağır seviyede zihinsel yetersizlik ve otizmi olan öğrenciler için oluşturulmuş olan sette örüntü küpleri, el kuklaları, kavram kartları gibi 46 parça materyal bulunuyor. Hafif zihin yetersizliği ve otizmi olan öğrencilere yönelik olacak şekilde sette geometri tahtası, dört işlem çarkı, renkli sıralama çubukları gibi 37 parça ürün yer buluyor. Görme yetersizliği olan öğrencilere özel sette ahşap geometrik dörtlü yapboz seti, herkes için tombala, market seti gibi 15 parça materyal var. İşitme yetersizliği olan öğrencilere yönelik olacak sette ise işaretin peşinde, zamanı öğrenelim, işlem trafiği gibi 25 parça ürün bulunuyor. Öğrenci sayısına göre orta-ağır seviyede zihinsel yetersizlik ve otizmi olan öğrenciler ile hafif zihin yetersizliği olan ve otizmi olan öğrencilere yönelik olan setlerden 1250’şer tane, işitme ve görme yetersizliği olan öğrencilere göre  hazırlanan setlerden ise 250'şer tane TIR'lara yüklenerek, illere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal