AK Parti Grup Başkanvekili Açıkladı: Tüm Çalışanlar Vergiden Muaf Olacak!

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklama yaptı.

20.12.2021-17:18 - (Son Güncelleme: 20.12.2021-17:42) AK Parti Grup Başkanvekili Açıkladı: Tüm Çalışanlar Vergiden Muaf Olacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, tüm çalışanları ilgilendiricek vergi muafiyeti açıklamasında bulundu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Memur dahil tüm çalışanların maaş ve ücretlerinin brüt asgari ücrete kadar olan kısmı vergiden muaf olacak" dedi.

TÜM ÜCRET VE MAAŞ ALANLARI KAPSAYACAK

Konu ile ilgili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklama yapan Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, şunları dile getirdi: Vergi muafiyeti konusuyla ilgili önerge verileceğini söyleyerek, "En son yaptığımız istişare sonucunda tüm ücret ve maaş alanları kapsayacak şekilde asgari ücret miktarı olan kadar kısmı önergeyi vekil arkadaşlarımız imzaya açtılar. Komisyon kabul ettiği takdirde tüm çalışanların memur dahil maaş ve ücretleri kapsayacak şekilde brüt 5 bin liraya kadar olan kısımdan vergi sıfır olacak" dedi. İşçi ve memur toplam 18.5 milyon çalışan için asgari ücret kadar vergi istisnası geliyor. Toplam maliyeti 37 milyar 600 milyon TL olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal