Emekliye yeni zam oranı önerisinde yeni gelişme: TBMM tarafından kabul edildi

TBMM Genel Kurulu, işçi emeklilerinin yüzde 49,25 oranında emekli maaş aylıklarının olması maddesini kabul etti. İşte detaylar...

25.01.2024-19:16 - (Son Güncelleme: 25.01.2024-19:16)

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yeni emekli zammı yüzdesini duyurmasının ardından çarpıcı bir gelişme yaşandı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışını içeren grup önerisi Meclis Genel Kurulu'na sunuldu.

Meclise teklif edildi

Önerge; AK Parti Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu, Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi, Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ve Bilecik Milletvekili Halil Eldemir imzasıyla hazırlanırken, önergeyle Meclis Genel Kurulunda görüşülmekte olan 'İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 7'nci maddesi ile 5510 Saylı Kanun'a eklenen geçici 102'nci maddenin birinci fıkrasında yer alan 'yüzde 42,57' ibaresinin 'yüzde 49,25' olarak değiştirilmesi teklif edildi. 

Madde kabul gördü

Öte yandan TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren çalışma hayatına dair kanun teklifinin, işçi emekli aylıklarına yapılacak artışın yüzde 49,25'e çıkarılmasını düzenleyen maddesi de böylelikle kabul edildi.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal