Emekliye iki müjde birden: Emekli maaşları ve emekli bayram ikramiyesinde kritik detay belli oldu!

Emeklilerin merakla beklediği iki müjde geldi. Bayram ikramiyesi ve emekli maaşlarına yapılacak zamla ilgili kritik detaylar belli oldu. İşte emeklinin yüzünü güldürecek yeni detaylar..

16.03.2022-09:02 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-12:14) Emekliye iki müjde birden: Emekli maaşları ve emekli bayram ikramiyesinde kritik detay belli oldu!

Bir çok emekliyi heyecanlandıran gelişmeler yaşanıyor. Kamuoyu gündeminde merak edilenler araısnda 3600 ek gösterge ilk sıralarda yer alıyor. Söz konusu planlama ile memur ve emeklisinin maaşlarında ciddi bir artış görülmesi bekleniyor. Çalışmalarda sona yaklaşılmasının sonrasında vatandaşlar ne kadar fark almaya başlayacaklarını incelemeye başladı. Öte yandan emekliye bayram ikramiyelerinde artış beklentisi de çoğu emekliyi heyecanlandırmış durumda. 

3600 ek gösterge meselesinde birçok detayın 16 Mart'ta gerçekleştirilecek ikinci toplantı sonrasında çözümlenmesi öngörülüyor. Kamuda bir yandan dengeler değişirken, diğer yandan personel rejiminde de düzenleme yapılmış olacak. Diğer yandan emekliye verilen bayram ikramiyelerinde zam beklentisi de artmış durumda. 

Ek gösterge ile emekli maaşı ve ikramiyesi artacak! 

3600 ek göstergenin emekli maaşı ve emekli ikramiyelerini nasıl etkileyecek sorusu gündemde en çok merak edilen başlıklar arasında yerini aldı. 

Özellikle son dönemde 3600 ek gösterge konusuna ağırlık verilmesinin ardından gelen soru işaretleri ise teker teker çözülmeye başladı. Sadece kamuda görev yapan memurları değil, asıl emekli ikramiyesi ve maaşlarını etkilemesi bekleniyor. 

Emekli Maaşı

2008 yılı öncesi memuriyete başlayan ve ilgili meslek grubu içinde yer alan bir kişi 3600 ek gösterge hakkından yararlanması halinde ciddi bir artışla karşılaşacak. 

Emekli aylıkları yeni düzenlemenin devreye girmesiyle 790 TL ile 840 TL arasında bir artış görülecek. Emekli ikramiyelerinde ise 17 bin lira ile 28 bin lira arasında bir fark görülmesi bekleniyor. Diğer değişkenler göz önünde bulundurularak emeklilerin alacakları aylık ve ikramiye oranları da buna göre belirlenecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal