İşgalde 21. gün, Odessa vuruldu, 100e yakın çocuk hayatını kaybetti!

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı işgalin 21'inci gününe girildi. Yaşanan son gelişmeler doğrultusunda Rusya’nın, Odessa’yı bombaladığı açıklanırken, Ukrayna Rusya’nın neredeyse yarısının savaşa dair yeteneğini kaybettiğini ve giderek daha iyiye gidildiğini belirtti.

16.03.2022-10:40 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-10:40) İşgalde 21. gün, Odessa vuruldu, 100e yakın çocuk hayatını kaybetti!

İki ülke arasında 2014’e dayanan gergin süreç 2 haftadan uzun bir süre önce reşmem işgal ve ardından savaşa dönüştü. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 20 Şubat günü bir açıklama yaparak, ayrılıkçı olarak bilinen Donetsk ve Luhansk bölgelerin resmen tanımıştı. Şu anki Ukrayna’nın Rusya’nın yardım ve desteğiyle kurulduğunu öne süren Rusya Devlet Başkanı, Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donbass’ın, Rusya’ya ait olduğunu iddia etmişti.

Putin’in verdiği direktifle başlayan işgalde bugün tam 21. güne girildi. Başkent Kiev öncelik olmak üzere ülkenin pek çok farklı noktasında çatışma ve bombalamalar yaşandı. Rusya ne havada ne de karada istediği şekilde ilerleyemezken dünyanın farklı bölgelerinden gelen yaptırım kararları ülkeyi her geçen gün daha da köşeye sıkıştırıyor.

Odessa’yı vurdular

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenk bu sabaha karşı yaptığı açıklamada, Rus gemilerinin Karadeniz üzerinden ilerleyerek Ukrayna’nın Odessa kentinin bombalandığını belirtti. Gerashchenko, karaya çıkma atağının yaşanmadığını ifade ederek, "Birkaç saat önce Rus donanmasına ait gemiler Odessa Bölgesi'ndeki Tusla Köyü açıklarından sahil bölgesine top ve füze atışları gerçekleştirdi. İşgalciler kıyı savunma sistemimizi test etmeye çalışıyordu. Denizcileri karaya çıkarma girişiminde bulunmadılar." şeklinde konuştu. Rusya'nın önümüzdeki günlerde Odessa'ya hem karadan hem de denizden olmak üzere iki taraftan atak yaparak, Ukrayna'nın denizle olan bağlantısını tamamen kopartmayı hedeflemesi bekleniyor.

Yaklaşık 100 çocuk öldü

Ukrayna Başsavcılığı, meydana gelen Rusya-Ukrayna savaşında bugüne kadar Rus ordusu tarafından yapılan saldırılarda 97 çocuğun yaşamını yitirdiğini kaydetti. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Rusya silahlı kuvvetlerin tarafından Ukrayna'da düzenlenen saldırılar sonucu bugüne kadar 97 çocuğun hayatını kaybettiği, 100'den fazla çocuğun da yaralandığı ifade edildi.

Ukrayna'dan iddialı açıklama 

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, savaş hakkında ve Rusya’yı sarsacak bir açıklama daha yaptı. Bakanlık, ülkeye saldırı yapan Rusya Federasyonu silahlı kuvvetlerinin yüzde 40'ının, savaş kabiliyetini elde tutamadığını veya tamamen ortadan kaldırıldığını ifade etti. Ukrayna topraklarına girerek işgal girişimine katılan Rus ordusu hakkında şu sözler söylendi: "Genel olarak, 15 Mart 2022 itibarıyla Ukrayna topraklarında sözde 'operasyona' dahil olan birimlerin (Rus ordusu) yüzde 40 kadarı kaybedildi. Tamamen yok edildi veya savaş kabiliyetini kaybetti."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal