Emekliler için bayram ikramiyesi müjdesi: Zam ihtimalleri belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın emekli bayram ikramiyesi hakkındaki açıklamaları sonrasında yapılacak zam ihtimalleri merak edildi. Ramazan ve Kurban Bayramı’nda ödenen bayram ikramiyesine ne kadar zam geleceği araştırıyor. İşte detaylar…

08.02.2024-11:34 - (Son Güncelleme: 08.02.2024-17:29)

Emeklilere yapılan maaş zammı sonrasında bu kez bayram ikramiyelerine de zam yapılma konusu ekonomi gündeminin ilk sırasında yer alıyor. Yılda iki defa ödenen bayram ikramiyesine bu yıl ne kadar zam yapılacağı merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın emekli bayram ikramiyesi hakkındaki açıklamaları sonrasında araştırmalar hızlandı.

Bakan Işıkhan’dan bayram ikramiyesi sözleri

NTV’de kendisine yöneltilen sorulara yanıt veren Bakan Işıkhan, şu sözlere yer verdi:

"İki bayram için. Bu kapsamda bugüne kadar toplamda 166 milyar 200 milyon lira bayram ikramiyesi olarak emeklilerimize ödeme gerçekleştirdik. Tabi ki her alanda olduğu gibi emeklilerimizin talep ve ihtiyaçlarını önceliklendiriyoruz.

Emeklilerimize 5 bin lira bir seferlik 5 bin lira destek verdik. Bir ödeme gerçekleştirdik. Emeklilerimiz müsterih olsun. Cumhurbaşkanımız da bizler de her zaman emeklilerimizin yanında olduk.

Biz de Cumhurbaşkanımız Sayın Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'le görüşeceğiz ve gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunup ondan sonra da talimatları doğrultusunda da gerekli çalışmaları ve adımları atarız. Bu noktada ifade etmek isterim sizlere."

Bayram İkramiyesi

Emekli bayram ikramiyesine ne kadar zam gelecek?

2023 yılında emekli bayram ikramiyesinde yapılan maaş artışlarıyla birlikte bayram ikramiyeleri 1100 liradan 2 bin liraya çıkarılmıştı. Geçtiğimiz yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere toplamda 4 bin lira ikramiye ödemesi yapılırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'ın açıklamalarının ardından 2024 emekli bayram ikramiyesinde yeni bir zammın olabileceği sinyali geldi. Bakanlık tarafından yapılacak çalışmanın ardından 2024 emekli bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı belirlenecek.

İşte bayram ikramiyeleri için konuşulan zam ihtimalleri:

Yüzde 20 zam: 4 bin 800 lira

Yüzde 25 zam: 5 bin lira

Yüzde 30 zam: 5 bin 200 lira

Yüzde 40 zam: 5 bin 600 lira

Yüzde 50 zam: 6 bin lira

Yüzde 100 zam: 8 bin lira

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal