Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurmuştu: Yunan Adalarına vizesiz seyahat için tarih verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından daha önce açıklanan Yunan Adalarına kapıda vize uygulaması için tarih belli oldu. İşte detaylar…

08.02.2024-11:25 - (Son Güncelleme: 08.02.2024-17:28) Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurmuştu: Yunan Adalarına vizesiz seyahat için tarih verildi

İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İDO) tarafından yapılan açıklamada, Yunan Adalarına yapılacak seyahatlerin 6 Nisan itibariyle başlayacağı bildirildi. Açıklamada, seferlerin ilk olarak İzmir Seferihisar'dan hem Aydın Kuşadası'ndan Yunanistan'ın Samos (Sisam) adasına yapılacağı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kapıda Vize" uygulamasını müjdelemesinin ardından İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), Ege Adaları'na yapılacak seferlerin başlayacağını duyurdu. İDO, 6 Nisan'da başlayacak olan seferlerin bilet satışlarına geçtiğini geçen hafta duyurdu. İzmir Seferihisar ve Aydın Kuşadası'ndan Yunanistan'ın Samos (Sisam) adasına yapılacak seferlerde, Seferihisar-Samos rotası haftada 3 gün, ağustos ayında ise haftanın her günü gerçekleştirilecek. Kuşadası-Samos seferleri ise 15 Haziran'a kadar haftada 3 gün, 15 Haziran sonrasında ise haftanın her günü olarak planlanıyor.

Seferler 6 Nisan’da başlıyor

"İDO Ege" ve "İDO Akdeniz" adlı iki gemiyle başlayacak olan Samos seferleri, Seferihisar Sığacık Teos Marina'dan ve Kuşadası Ege Port'tan kalkış yapacak. İDO'nun Ege Adaları'na yönelik seferlerde yüksek hızlı deniz otobüsleri kullanacağı açıklanırken, İDO Genel Müdürü Murat Orhan, "Nisan ayında Ege Denizi'nde Samos seferlerimize başlıyoruz. 449 kişi kapasiteli hızlı deniz otobüslerimiz ile Ege kıyılarından adalara olan ulaşım süresini kısaltarak güvenli, hızlı ve konforlu bir yolculuk deneyimi sunmayı hedefliyoruz. Seferihisar-Samos arasını 1 saate, Kuşadası-Samos arasını yarım saate düşürdüğümüz seferlerimizin bilet satışlarına başladık. Gemilerimizin İzmir'deki ana bağlama ve kalkış yeri olan Sığacık Teos Marina, İzmir merkeze 45 kilometre mesafede olup yaklaşık 30-40 dakikalık yolculukla ulaşılabilmektedir. Ayrıca İzmir'den Seferihisar-Sığacık'a belediye otobüsleri bulunmaktadır. Gemilerimizin Kuşadası'ndaki ana bağlama noktası Kuşadası Ege Port olup, Kuşadası'nın Merkezi'ndedir" şeklinde konuştu.

Yunan adaları

Detaylar belli oldu

İDO, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'a "Kapıda Vize" müjdesi sonrasında Ege Adaları'na yapacağı seferleri duyurmuştu. Bu kapsamda İDO'nun Ege Adaları seferleri için bilet satışları başladı. İzmir Seferihisar'dan ve Aydın Kuşadası'ndan Yunanistan'ın Samos adasına gerçekleştirilecek olan seferlerle ilgili bilgiler de paylaşıldı. Seferihisar-Samos seferleri haftada 3 gün, Kuşadası-Samos seferleri ise 15 Haziran'a kadar haftada 3 gün olacak şekilde planlandı. İDO, Samos seferleri için iki gemi kullanacak ve yüksek hızlı deniz otobüsleriyle Ege Denizi'nde güvenli, hızlı ve konforlu bir ulaşım hizmeti sunmayı hedefliyor. Seferlerin başladığı 6 Nisan itibarıyla bilet satışları egeadalari.ido.com.tr adresinden, İDO satış ofislerinden, yetkili acentelerden ve çağrı merkezlerinden yapılabilecek. Gidiş-dönüş bilet fiyatları ve yolculuk süreleri ise sefer tarihlerine göre değişiklik gösterecek.

Samos Adası'na seyahat edebilmek için geçerli bir pasaport ve Schengen ya da kapı vizesi gerekmektedir. Pasaportun geri dönüş tarihi itibariyle en az 3 ay geçerli olmalı ve pasaportun 10 yıldan eski olmamalıdır. İDO'nun bu hatlarında araçlı yolcu taşıması yapılmamaktadır. Yolcular, belirtilen vize ve pasaport şartlarına dikkat ederek Samos Adası'na hızlı, güvenli ve konforlu bir deniz yolculuğu gerçekleştirebilirler.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal