Emekli ek zam düzenlemesi Meclis’ten geçti mi? 2024 emekliye ek zam ne zaman ve hangi tarihlerde yatacak?

Milyonlarca emeklinin maaşlarında iyileştirme yapılmasını öngören düzenleme Meclis’e geçtiğimiz günlerde gelmişti. Vatandaşlar emekli ek zam düzenlemesinin TBMM’de kabul edilip edilmediğini merak ediyor. Peki Emekli ek zam düzenlemesi Meclis’ten geçti mi? 2024 emekliye ek zam ne zaman ve hangi tarihlerde yatacak? Konu hakkında merak edilenler haberimizde…

19.01.2024-11:21 - (Son Güncelleme: 19.01.2024-17:34)

Emeklilerin merakla beklediği çalışma hayatı konusunda düzenlemelerin yer aldığı kanun teklifi, Meclis’in gündemine getirilmişti. Konu hakkında yaşanan Son Dakika gelişmesinin ardından vatandaşlar arasında emekli ek zam son dakika, emekli ek zam haberleri gibi konular tartışılıyor. Peki Emekli ek zam düzenlemesi Meclis’ten geçti mi? 2024 emekliye ek zam Ne Zaman ve hangi tarihlerde yatacak?

Emekli ek zam düzenlemesi Meclis’ten geçti mi?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, çalışma hayatındaki düzenlemelerini içeriyordu.

Emekli Ek Zam

Yürürlüğe giren düzenlemeye sonradan eklenen iki maddeye göre, Ocak döneminden itibaren geçerli olmak üzere en düşük emekli aylığı, 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltiliyor.

SSK ve Bağkur emekli maaşlarına ocak ayı ödeme döneminden itibaren yüzde 5 ilave edilecek bir artış oranı belirlendi. Bu düzenlemeyle birlikte, emekli maaşlarındaki artış oranı yüzde 42,57 olarak uygulanacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal