Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yılın ilk faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yeni yılın ilk faiz kararını 25 Ocak Perşembe günü açıklayacak. Saat 14.00'te gerçekleştirilecek olan toplantıda, politika faizinde herhangi bir değişiklik olup olmayacağı ve alınacak tedbirler ekonomi gündeminde merakla bekleniyor.

19.01.2024-11:13 - (Son Güncelleme: 19.01.2024-18:08)

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, 25 Ocak Perşembe günü gerçekleştirdiği toplantı sonrasında faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığındaki toplantıda alınan kararla politika faizi, bir önceki toplantıya göre değişmeyerek yüzde 42,5 seviyesinde tutuldu.

Yüzde 42,5 oldu

Geçen ay yapılan PPK toplantısında politika faizi 250 baz puan artırılmış ve yüzde 42,5'e çıkarılmıştı. Bu ayki toplantıda faizde herhangi bir değişiklik yapılmaması, TCMB'nin Enflasyon, döviz kurları ve ekonomik büyüme konularında dengede tutma hedefine odaklanmayı sürdürdüğünü gösteriyor. Yatırımcılar ve ekonomi uzmanları, TCMB'nin aldığı faiz kararının ekonomik göstergelere etkilerini değerlendirecekler.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal