Axiom Space kimin, ne zaman kuruldu? Axiom Space şirketi kimin, nerede?

Türk astronot Alper Gezeravcı’yı uzaya taşıyan Axiom Space şirketi hakkında bilgi edinmek isteyenler internete yöneldi. Peki Axiom Space kimin, ne zaman kuruldu? Axiom Space şirketi kimin, nerede? İşte Axiom Space hakkında merak edilenler…

19.01.2024-11:03 - (Son Güncelleme: 19.01.2024-11:03)

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk Türk astronotu olan Alper Gezeravcı’nın da aralarında bulunduğu Ax-3 mürettabıtını uzaya taşıyan şirket olan Axiom Space hakkında bilgi edinmek isteyenlerin sayısı artıyor. Tarihi anın gerçekleştirilmesine katkı sağlayan Axiom Space şirketinin nerede ve Ne Zaman kurulduğu ile kime ait olduğu gibi sorular merak ediliyor. Peki Axiom Space kimin, ne zaman kuruldu? Axiom Space şirketi kimin, nerede?

Axiom Space kimin?

Axiom Space şirketinin başlıca hissedarları, eski NASA ISS program direktörü Michael T. Suffredini ve girişimci-yatırımcı Kam Ghaffarian'dır. Suffredini, NASA'daki kariyerinde ISS programının yönetiminde bulunurken, Ghaffarian ise girişimcilik ve yatırımcılık alanında öne çıkan bir isimdir.

Axiom Space

Axiom Space ne zaman kuruldu?

2016 yılında Axiom Space şirketini kurarak, Suffredini ve Ghaffarian, uzay turizmi ve bilimsel araştırmalar için özel bir uzay istasyonu inşa etme amacını taşıyorlar.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal