Bakan Kaçır: O sadece bir astronot değil aynı zamanda milli gururumuzdur

Fatih Kaçır, Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı'nın uzaya fırlatılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kaçır, "Uzay bilimine olan iddialı girişimiz Alper Gezeravcı ile başlıyor. O sadece bir astronot değil aynı zamanda milli gururumuzdur." dedi. İşte detaylar...

19.01.2024-10:40 - (Son Güncelleme: 19.01.2024-18:09)

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaya fırlatılması öncesinde Kennedy Uzay Merkezi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına ilişkin önemli mesajlar verdi. Bakan Kacır, Florida Türk Uzay Bilim Misyonu'nun ilk adımı olan bu uzay yolculuğunun, dünya için bir barış ve esenlik mesajı taşıdığını belirtti. "Bu yolculuk, tüm dünya için barış ve esenlik mesajlarımızı, 'daha adil bir dünya mümkün' iddiamızı güçlendiriyor." diyen Kacır, Alper Gezeravcı'nın bayrağımız ile Türk çocuklarının ve gençlerinin hayallerini uzaya taşıdığını ifade etti.

Bakan Kacır, paylaşımında "Yolumuz açık olsun." diyerek, Türkiye'nin uzay bilimine yönelik kararlılık ve iddiasını vurguladı.

Bakan Kaçır’dan duygulandıran mesaj

Bakanlık tarafından verilen bilgilere göre, milyonlarca insanın gözü bu tarihe anda. "Bugün, Cumhuriyet'imizin 100. yılını kutlarken Türkiye için tarihi bir mihenk taşını da hep birlikte idrak ediyoruz. İlk kez bir Türk vatandaşı uzaya yolculuk edecek ve büyük öneme sahip bilimsel bir misyona katkıda bulunacak." sözleriyle içinde bulunan anın değerine dikkat çeken Kacır, aynı zamanda bir mirasın sürdürülme anı olduğunu söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

“Ülke tarihimiz Fergani, Ali Kuşçu, El Cezeri ve Uluğ Bey gibi alanında öncü, temsil ettikleri medeniyetin kültür ve değerleriyle yoğrulan isimlerle dolu. Onların sahip olduğu sorgulama ve keşif ruhu, bugün bizlerin de taşıdığı bir meşaledir. Uzay bilimine olan iddialı girişimiz Alper Gezeravcı ile başlıyor. O sadece bir astronot değil aynı zamanda milli gururumuzdur. Cesareti, azmi ve vatanseverliği, Türk Hava Kuvvetlerinde jet pilotu olarak görev yaptığı süre boyunca açıkça görülmüştür. Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru yükselir ve bayrağımızı taşırken, her Türk çocuğunun ve gencinin hayallerini ve hedeflerini de taşıyor. Gençlerimizin gökyüzü kadar yüksek ve derin olan hedefleri, onun yolculuğuyla yeni kanatlar bulacak."

Kaçır: Yıldızlara bakalım!

Mehmet Fatih Kacır, Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaya gönderilmesi öncesinde, görevin ulusal bağlılığın ve yeniliklere olan taahhüdün bir göstergesi olduğunu belirtti. Bakan Kacır, Muş'tan TEKNOFEST'e kadar geniş bir yelpazedeki başarılı bireylerin Türkiye'nin bilim ve teknolojiye olan bağlılığını temsil ettiğine vurgu yaptı. Kacır, NASA, SpaceX ve Axiom Space gibi uluslararası ortaklar ile işbirliği içinde olmanın önemine değindi. Bu ortaklıkların Türk uzay programı için büyük bir rehberlik sağladığını ifade eden Bakan Kacır, İtalya, İsveç ve Avrupa Uzay Ajansı'nı (ESA) katılımları için tebrik etti.

Uzay keşfinin sadece Türkiye'ye değil, tüm insanlığa hizmet edeceğini vurgulayan Kacır, Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu sırasında dünya barışı ve refahına dair şu mesajı paylaştı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuya dair öngörüsü ve bağlılığı, Türkiye'yi uzay keşfinde yenilik ve ilerleme ile eş anlamlı bir geleceğe doğru ilerletiyor. Bu yeni döneme adım atarken, koyduğumuz hedefler sadece ulusumuza değil, tüm insanlığa hizmet edecektir. Uzayda gerçekleştirilen keşifler, farklılıklarımızı aştığımız ve birlikte çalıştığımız takdirde başarabileceklerimizin bir kanıtıdır. Alper Gezeravcı, uzay yolculuğunu gerçekleştirirken, dünya barışı ve refahına dair mesajımızı da beraberinde taşımaktadır. Bu görev, umudun bir işareti olsun. Gerçekleştireceğimiz işbirliği, kurduğumuz ortak hayaller ve bilgi arayışındaki kararlılığımız sayesinde başarıya ulaşabileceğimizi bizlere hatırlatsın. Hep birlikte yıldızlara bakalım ve daha adil bir dünyanın mümkün olduğu bir gelecek için birlikte çalışalım."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal