İlk Türk astronotumuz dünya basınını salladı: Türkiye seçkinler kulübüne giriyor

Uzaya giden ilk Türk olan Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu dünya basınının manşetlerini süsledi. Gezeravcı’nın tarihi yolculuğu için ‘’Türkler uzay kulübüne girdi’’ gibi sözler kullanıldı.

19.01.2024-10:35 - (Son Güncelleme: 19.01.2024-17:34)

Tüm Türkiye’nin büyük bir heyecanla takip ettiği uzay yolculuğu gerçekleşti. Albay Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) ulaşan ilk Türk astronot olarak tarihe adını yazdırdı.

Öte yandan Gezeravcı’nın yolculuğu uluslararası basında geniş yer buldu.

Tarihi yolculuk dünya manşetlerinde 

Haber7’nin haberine göre; CNN International'ın "SpaceX, İlk Türk Astronotu Uzaya Fırlattı" başlıklı haberinde, bu misyonun tamamı Avrupalı astronotlardan oluşan ilk özel uzay görevi olduğu vurgulanıyor. Türkiye'den bir grup Avrupalı astronot arasında yer alan ilk Türk astronotun da bu uzay yolculuğuna katıldığı belirtildi. Haberde, Gezeravcı'nın Türk Hava Kuvvetleri'nde savaş pilotluğu yapmış bir isim olarak, alçak Dünya yörüngesine ulaşan ilk Türk vatandaşı olarak tarihi bir döneme imza attığına dikkat çekildi.

New York Times ise mürettebat üyeleri arasında yer alan ilk Türk astronotunun önemine vurgu yapıyor. Gezeravcı'nın, bu uzay yolculuğuyla ülkesindeki gelecek nesillere ilham kaynağı olmayı umduğuna dair ifadelerine yer veriliyor: "Bu uzay uçuşu, yolculuğumuzun sadece başlangıcı, varış noktamız değil’’ sözleri haberde kullanıldı.

Alper Gezeravcı

Türkiye sçkinler kulübüne girdi

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı, "Türkiye'nin ilk astronotunu taşıyan ekip, uzay istasyonuna doğru yola çıktı" şeklinde bir başlıkta bulundu. Otonom olarak yönetilen Crew Dragon'un, cumartesi sabahı erken saatlerde Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşması bekleniyor. Haberde, "Türkiye, Alper Gezeravcı'yı göndererek Uluslararası Uzay İstasyonu'nda konuk ülke olarak yer alacak seçkin ve büyüyen bir kulübe katılmaya hazırlanıyor" ifadelerine yer verildi."

"İngiliz Daily Mail gazetesi, "Türkiye'nin ilk astronotunu içeren Avrupalı bir mürettebat, Perşembe günü SpaceX roketiyle başarılı bir şekilde Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) doğru yola çıktı" dedi.

Alper Gezeravcı

Amerikan haber ajansı Associated Press ise bu önemli gelişmeyi, "SpaceX, İsveçli ve İtalyan astronotlarla birlikte Türkiye'nin ilk astronotunu Uluslararası Uzay İstasyonu'na fırlattı" başlığıyla abonelerine aktardı."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal