Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak, Kimler ödeme alabilecek? Milyonları ilgilendiren gelişme: Tarih açıklandı

Dini bayramlarda ödenen bayram ikramiyelerinin bu yıl zamlanması bekleniyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısından bu yönde bir karar çıkmadı. Ramazan Bayramı'nın 2-4 Mayıs tarihlerinde idrak edilecek olması dolayısıyla emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak ve kimler ödeme alabilecek? sorusuna yanıt aramaktalar. Bu soruların cevapları ve daha fazlasını sizler için derledik.

16.04.2022-16:46 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-16:53)

Sayıları 13 milyonu aşan emekliler her yıl bayram ikramiyesinden faydalanıyor. Milyonlarca kişinin beklediği ödemelerin nisan ayında yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Başvuruya gerek olmadan verilen Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinden SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri faydalanıyor. 

Kimler ödeme alabilecek?

SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenecek. Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine verilecek.


Başvuru yapmak gerekiyor mu?

Bayram ikramiyeleri için için ayrıca başvuru yapmak gerekmiyor. İkramiyeler emekli maaşlarının yatırıldığı hesaplara başvurusuz yatırılacak.

2 aylık maaş alanlar ne yapacak?

Eşinden ve kendi emekliliğinden dolayı iki maaş alanlarda 2 dosyadan hangisinde aylık oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödenecek. Böylece ikramiye tek bir dosya üzerinden ve bir adet verilmiş olacak.

İkramiyelerden kesinti yapılıyor mu?

Emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinden herhangi bir kesinti yapılamıyor. Ayrıca bu ödemeler emeklinin borcu olsa dahi haciz konusu yapılamıyor.

Yeni emekliler ikramiye alabilir mi?

İkramiyeden yararlanmak için 'ödemenin yapılacağı tarihte aylık almak' şartı aranıyordu. Geçen yıl bu ibare 'bayramın içinde bulunduğu ayda' şeklinde değiştirildi. Mayıs ayı sonuna kadar emekli, dul ya da yetim aylığı bağlananlar da Ramazan Bayramı ikramiyesini alabilecek. Mayıs'tan sonra Temmuz sonuna kadar aylık bağlananlar ise Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanacak.


Kim ne kadar ödeme alacak?

Geçen yıl ikramiye 1.100 TL'ye çıkartıldı. Yine dul yetim maaşı alanlar hissi oranında (örneğin yüzde 75) ikramiye alacak. Bu yıl yeni bir rakam belirlenirse tüm ikramiyeler de artmış olacak.

Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Ramazan Bayramı 2-4 Mayıs tarihleri arasında idrak edilecek. Bu nedenle ödemelerin Nisan ayının son haftasında yatırılacağı tahmin ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal