Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ikramiyelerle ilgili son gelişmeler: Emeklilerin beklediği haber geldi!

Üç günlük Ramazan Bayramı öncesi milyonlarca emekli, ikramiyenin ne kadar olacağını araştırıyor. Bayramdan önce ellerine geçecek ikramiyeyle rahatlayacak olan emekliler, Kabine Toplantısı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın vereceği kararı bekliyor.

16.04.2022-12:18 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-12:41) Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ikramiyelerle ilgili son gelişmeler: Emeklilerin beklediği haber geldi!

Geçtiğimiz sene 100 liralık bir artışla bin 100 liraya çıkan ikramiyeler bayram öncesinde hesaplara yatırılacak. Peki, söz konusu bayram ikramiyeleri ne kadar oldu? Bayram ikramiyelerinin hesaplara yatış tarihi ne zaman? İşte emekli maaşı ikramiyelerine dair tüm detaylar..

Emeklilere geri ödemesiz binlerce nakit müjdesi! Bankalar tek tek duyurdu

Ramazan Bayramında verilecek emekli ikramiyesi için bekleyiş sürüyor. Her sene bayramdan önce emeklilere verilen 1 100 liralık emekli bayram ikramiyesi için bu sene yeni bir tutarın belirlenip belirlenmeyeceği merak konusu. Ancak yapılan kabine toplantısında konuya dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Bununla beraber; bu konuda Maliye Bakanlığı ve AK Parti’nin ekonomiden sorumlu isimler bir çalışma yürütmeye hazırlanıyor. 

Emekli bayram ikramiyesinde artış olacak mı?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi iki haftalık aradan sonra 12 Nisan Salı günü toplandı. Söz konusu toplantıda milyonlarca emeklinin merak ettiği bayram ikramiyelerine yapılacak zamla ilgili bir karar verilmesi bekleniyordu.

Fakat kabine toplantısının ardından ikramiyeyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. İkramiye hususun sıradaki toplantıda tekrardan gündeme gelmesi bekleniyor.

Emekli bayram ikramiyesi ne kadar?

Alınan bilgilere göre, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, son torba teklife dair yaptıkları çalışmaları yeni bitirmişken, bakanlıkların yönlendirdiği acil karar üzerine yeni bir torba teklif üzerinde çalışmanın yapıldığı aktarıldı. Hükümetin, bu ay içerisinde yasalaşması gereken bazı acil düzenlemeleri düzenlenecek torba teklifle birlikte Mecliste masaya taşıma hazırlığında olduğu öğrenildi. 

Alınan bilgilere göre, bu konuda Maliye Bakanlığı ve AK Parti’nin ekonomi kurmayları bir çalışma yapıyor. Toplantılarda, bu yıl verilecek bayram ikramiyesinin 2 bin lirayı geçmesi yönünde fikirler ortaya atıldı. Bu sayede maliyetin artacağı iddiası üzerine, bunun bir kurala bağlanması ve her sene otomatik bir zam yapılması fikri değerlendirildi. Özellikle bu görüş büyük bir ağırlık sağlıyor.

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmeksizin SGK'dan 4.473 liraya varan ödeme!

Emeklilere her bayramda verilen ikramiyenin her sene enflasyon oranında artırılması düşünülüyor. Eğer enflasyon oranında artış sağlanırsa, bu Ramazan Bayramında bin 100 lira olan ikramiye tutarı, bin 500 seviyelerine kadar çıkacak. Tartışmalara son vermek için düzenlemenin yasayla yapılması ve hazırlanan torba teklifin içine konulması tavsiye edildi. Böylece her sene ayrı bir düzenleme yapılmasına gerek olmayacak.

Bu arada, kamu müteahhitlerinden henüz inşaata başlamayanlara fesih hakkı tanınması ve fiyat artışı yapılmasıyla ilgili düzenleme, bu torbanın içinde yer alacakken, zaman kazanmak için önceki gece görüşülen yasaya önergeyle birlikte bir ek yapıldı. Öte yandan Ramazan torbasında, tapu işlemlerinin noterlerde yapılması gibi çok sayıda düzenlemenin de olacağı gözüküyor. İflas eden ve TMSF’ye verilen şirketlerin borç ve alacaklarının tahsilinin hızlandırılması ve kayyumlara koruma zırhı getiren düzenlemenin de bu torbaya sokulabileceği ifade ediliyor.

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Milyonlarca vatandaşa verilecek olan emeklilik ikramiyesi bayramdan 7-10 gün içerisinde hesaplara aktarılıyor. Bu sene Ramazan Bayramı 2 Mayıs’ta başlayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal