Milyonlarca emeklinin beklediği Ramazan Bayramı ikramiyesi için kötü haber!

13 milyondan fazla emekli vatandaş, Ramazan Bayramı için alacakları bayram ikramiyelerinde bir iyileştirme yapılacağı umuduyla yaşıyordu. Gerçekleştirilen son Kabine Toplantısı'nda, emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili bir iyileştirme yapılamayacağı konusunun ele alındığı bilgisine ulaşıldı.

15.04.2022-13:57 - (Son Güncelleme: 15.04.2022-13:57) Milyonlarca emeklinin beklediği Ramazan Bayramı ikramiyesi için kötü haber!

Ramazan Bayramının gelmesine az bir zaman kalan milyonlarca emekli bayram öncesi verilecek olan ikramiyelerin ne kadar olacağını merak ediyordu. Gündemdeki sıcaklığını sürekli koruyan bayram ikramiyeleri zamlarının gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'ndan ele alındığı öğrenilirken, toplantıdan çıkan bir haberin emekli vatandaşları oldukça fazla üzeceği belirtildi.

Ramazan Bayramı emekli bayram ikramiyelerine zam gelecek mi?

Ramazan Bayramı ikramiyelerine bir an önce kavuşmak isteyen emekliler, bayramda ne kadar ikramiye alacaklarını net olarak öğrenmek istiyorlar. Konuyla ilgili alınacak kararı sabırsızlıkla bekleyen emekliler, bugün toplanan Cumhurbaşkanı Kabine Toplantısı'nda çıkacak olan kararı takip etmeye başladılar.  

2022 Ramazan Bayramında verilmesi planlanan emekli ikramiyesinin hangi tarihlerde yatacağı ve ne kadar olacağı konusundaki detayların belli olması beklenilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası bayram ikramiyeleri ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmazken, ikramiyelere şu an için bir iyileştirme yapılmayacağı şeklinde görüşmelerin gerçekleştiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 2 hafta aradan sonra yeniden Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanması sonrasında 13 milyondan fazla emeklinin merak içinde beklediği bayram ikramiyelerine yapılması düşünülen zamla ilgili bir karara varılması bekleniyordu. Fakat, toplantı sonrası yapılan açıklamaların içinde bayram ikramiyesi açıklaması yer almazken konunun bir sonraki Kabine toplantısında ele alınması bekleniyor.

Ramazan Bayramı ikramiyesi için kötü haber!

Geçtiğimiz yıl içinde bayram ikramiyelere yapılan 100 TL zam sonrası emeklilerin hesaplarına ikramiyeler 1100 TL olarak yatırılmıştı. 2022 yılı Ocak ayı itibariyle asgari ücrete ve emekli maaşlarına yapılan zam sonrasında, emekli bayram ikramiyelerine de bir zam geleceği beklentisi içine giren emeklileri üzen bir gelişme yaşandı.

Konuya ilişkim bir açıklama CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, açıklamasında emekliler için verilecek olan bayram ikramiyelerinde herhangi bir iyileştirme çalışmasının yapılmaması yönünde bir karar alındığını duyururken, açıklamasında 'Emeklileri yok sayan bu anlayışa isyan ediyoruz' ifadelerini kullandı. ” dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında bayram ikramiyelerinin artırılmayacağı yönünde alınan kararı tanımadıklarını belirterek emeklilerin bu ülkenin sırtında bir yük olduğu düşüncelerine izin vermeyeceklerini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal