PTT'den emekliye, gence ve yaşlıya geri ödemesiz 850 ve bin 298 TL arası destek! PTT’den binlerce kişiyi sevindiren haber Destek müjdesi SGK, SSK, Bağ-Kur'luları da ilgilendiriyor!

Devletten vatandaşa yapılan destek ödemeleri devam ediyor. PTT’nin emekliye, gençlere ve yaşlılara yönelik destek paketi gündemde yerini aldı. SGK, SSK, Bağ-Kur'luların da faydalanabildiği destek paketine başvuran vatandaşlara geri ödemesiz 850 ile bin 298 TL arası yardım yapılıyor. Destek paketinden faydalanmak isteyenler başvuru şartlarını araştırmaya başladı.

16.04.2022-16:24 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-17:19) PTT'den emekliye, gence ve yaşlıya geri ödemesiz 850 ve bin 298 TL arası destek! PTT’den binlerce kişiyi sevindiren haber Destek müjdesi SGK, SSK, Bağ-Kur'luları da ilgilendiriyor!

Devlet kurumları vatandaşlara yönelik yardım kampanyaları yürütmeye devam ediyor. Bu kurumlardan biri olan PTT’de birçok kesimi ilgilendiren destek paketi hazırladı. Gündemde en çok araştırılan konular arasında yer alan destek ödemelerinin detayları merak konusu oldu.

PTT’den ihtiyaç sahibi vatandaşlara aylık ya da bir kerelik olmak üzere destek ödemeleri yapılıyor. Bu ödemelerden yararlanmak isteyen vatandaşlar, başvuru şartlarını araştırıyor. 2022 yılında destek ödemelerine başvurular da artmış durumda. Yapılan başvurular Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından doğrulandıktan sonra PTT, başvuru yapanların hesaplarına ödemeleri yatırıyor. 2022 yılında destek ödemelerinin miktarlarında da artış oldu. Başvurular ve destek miktarı artarken, devlet kurumlarından birçok kişiye iş göremezlik ödemesi, çeyiz ödemesi, süt parası ve eğitim desteği gibi pek çok farklı alanı kapsamak üzere destek ödemeleri yapılmaktadır.

SGK’dan kalan ödemelerini sorgulamak isteyen vatandaşlar, e-Devlet SGK sorgulama sayfası üzerinden kontrollerini yapabilir. Bunun için ilk olarak e-Devlet'te SGK şahıs ödemesi yazarak sorgulama yapın. Şahıs ödemesi sorgulama alanını seçerek adınıza herhangi bir destek ödemesi olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

PTT'den destek ödemesi

Yaşlı maaşı arttırıldı

 Sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara ödenen maaşlarda da artışa gidildi. Buna göre 65 yaş üstü vatandaşlara ödenen miktar 828 liradan Bin 84 lira 55 kuruşa yükseltildi. 65 yaş üstü vatandaşlara destek ödemesi yapılmadan önce şahsın kendisinin ve eşinin geliri kontrol ediliyor. Kontrol sonrası kişi başı gelirin Bin 417 lira altında olduğu belirlenirse o kişiye maaş bağlanabiliyor.

Evde bakım maaşı

Bakıma muhtaç yakınına evde bakım yapan kişilere de destek verilmektedir. Buna göre bakıma muhtaç yakını olanlara ödenen destek miktarı 2 bin 354 lira oldu. Bakım yapan aileye maaş bağlanması için ailede kişi başına düşen gelir 2 bin 835 liradan az olmalıdır. Destek ödemesi hakkı bulunan aileler yüzde 50 ve üzerinde raporu bulunan yakınlarına bakıyorsa, o aileye aylık 2 bin 354 TL maaş ödeniyor.

Engelli maaşı

Devlet tarafından yüzde 40-69 engeli olanlara ödenen para miktarı 661 liradan 865,76 liraya yükseldi. Yüzde 70 ve üzeri engeli olanlara ödenen 991 liralık maaş, bin 298 lira 63 kuruşa yükseltildi. Engelli maaşından faydalanmak isteyen ailedeki kişi başı gelir sınırı 417 lira oldu.

Çeyiz desteği

Çeyiz desteği

Devlet, 27 yaşından önce ilk defa evlenen gençlere destek veriyor. Evlilik planı yapan gençlere kişi başı 16 bin liralık çeyiz desteği veriliyor. Çiftlerin ikisinin de başvuru yapması halinde destek miktarı artıyor. Çeyiz desteği için evlenecek çiftlerde bazı şartlar aranıyor. Şartları taşıyan çiftlere toplamda 32 bin liralık çeyiz desteği sağlanıyor.

Geçici iş göremezlik ödemesi

Geçici iş göremezlik hali, sigortalı çalışanın iş kazası, meslek hastalığı, doğum gibi nedenlerden dolayı iş görememesi durumudur. Bu durumda çalışanlara ödenen destek, sigortalı çalışanın iş göremezlik durumunda, işte çalıştığı süre boyunca kurum tarafından çalışana verilen parasal destek ödemesidir.

Hastalık durumunda verilen iş göremezlik desteği, Kurumun görevlendirdiği hekim veya sağlık kurullarından istirahat raporu alınmış olması şartıyla, çalışanın iş göremezlik halinin başlamasının 3. Gününden itibaren her gün ödenir. Hastalık halinde verilecek geçici iş göremezlik ödeneği, yatarak tedavi görenlerde günlük kazancının yarısı, ayaktan tedavi görenlerde ise günlük kazancın üçte ikisi oranında verilir.

Emzirme destek ödemesi

Emzirme destek ödemesi alma hakkı bulunan sigortalı çalışanlardan sigortası sona erenlerin, sigortalarının bittiği tarihten itibaren 300 gün içinde çocuklarının doğması halinde, sigortalı kadın veya eşi analık sigortasından yararlanır. Erkek, doğum tarihinden önceki 15 ay içinde en az 120 gün prim ödemiş olması şartıyla emzirme ödeneğinden yararlanır. 2019 yılında verilen emzirme desteği 180 TL, 2020 yılında verilen emzirme desteği 202 TL, 2021 yılında verilen emzirme desteği 232 TL ve 2022 yılında verilen emzirme destek ödemesi ise 316 TL’dir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal