Elektrik Faturası Desteği Nasıl Alınır, Ne Kadar?

Vatandaşlar yüksek faturaların ardından elektrik faturası desteğini araştırmaya başladı. Peki, fatura yardımını kimler alabilir, başvuru nasıl yapılır, başvuru şartları neler, hangi kurum tarafından veriliyor? Cevapları sizler için derledik.

21.01.2022-15:29 - (Son Güncelleme: 21.01.2022-16:15)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceği açıklanan elektrik faturası desteği başvuruları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Başkan Erdoğan yaptığı açıklamada;

''Elektrik tüketim desteği programı kapsamında 2.1 milyon haneye toplamda 6.4 milyar lira kaynak tahsis edilmiştir. Bu programın kapsamına kronik hastalığı sebebiyle cihaz kullanan elektriğe erişiminde sıkıntı yaşamasını engelleyecek şekilde değiştiriyoruz. Böylece 20 bin aileyi daha elektrik desteği kapsamına alıyoruz.'' Dedi. İşte detaylar…

FATURA YARDIMI NE KADAR?

Geçtiğimiz yıl yapılan yardımın üzerinde bir iyileştirme yapıldı. Buna göre elektrik faturası desteği geçtiğimiz sene 137 lira olarak ödenirken bu yıl yapılan iyileştirmeyle 206 lira olarak ödenecek. Fatura yardımı hanede yaşayan kişi sayısına bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Buna göre kişi bazlı destek miktarları şöyle:

- 1, 2 kişi / 103 TL

- 3 kişi / 137,33 TL

- 4 kişi / 171,67 TL

- 5 kişi / 206 TL

KİMLER YARARLANABİLİR?

Fatura yardımından belli başlı dezavantaja sahip olan ihtiyaç sahibi kesimler yararlanabilecek. Buna göre desteğe başvuru yapabilecek kişilerin nitelikleri şunlardan biri olmalı:

- Eşi Vefat Etmiş Kadınlar

- Muhtaç Asker Aileleri

- Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu

- Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardımına Muhtaç Kişiler

- Çoklu Doğum

- Kronik Hastalık

- Engelli Aylıkları

- Yaşlı Aylığı

- Engelli Yakını Aylığı

- 65 Yaş Üstü Muhtaç Kişiler

Elektrik Faturası Yardımı

NASIL ALINIR?

Yukarıda bulunan dezavantajlı gruplardan olan ihtiyaç sahibi kişiler elektrik faturalarını ve kimliklerini ibraz ettikleri takdirde destekten faydalanabiliyor. Kişilerin elektrik faturaları ve kimlikleriyle PTT şubelerine başvuru yapması gerekiyor. Başvuru sonucunda PTT üzerinden işlem başlatılıyor. Kronik hastalık sebebiyle cihaza bağlı olanlar da internet üzerinden bu işlemi başlatmayı deneyebilir.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Kömür ve doğal gaz yardımı için de çalışma yürüttüklerinin müjdesini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kömür ve doğal gaz için verilen desteğin üzerine de yeni çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Başkan Erdoğan yaptığı açıklamada;

“Kömür yardımı alan hanelerde isteyenlerin bunu doğalgaz alarak da alabilmelerini sağlayan paket hazırlanmakta. Doğalgaz desteğinden yaklaşık 4 milyon hane yararlanacak. Türkiye ekonomi modeli çerçevesinde hazırlıklarını sürdürdüğümüz çalışmaları kamuoyuyla paylaşmayı sürdüreceğiz. Ülkemizin bir daha geçtiğimiz aylardakine benzer dalgalanmalar yaşamaması için gereken her tedbiri alıyoruz.” Dedi.

Doğal gaz için yapılan yardım hakkında detaylı bilgiye Doğalgaz Desteği Nedir, Nasıl Başvurulur? haberimizden ulaşabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal