Doğalgaz Desteği Nedir, Nasıl Başvurulur?

Doğalgaz desteği Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte yapılacağını açıkladı. Buna göre kömür desteği gibi bazı ailelere doğal gaz yardımı gelecek. Doğal gaz desteği başvuruları başladı. Kimler bu destekten yararlanabilir? Nasıl başvurulur?

06.01.2022-13:49 - (Son Güncelleme: 18.02.2022-14:02)

Kış geldi ve insanlar doğalgaz kullanımına başladı. Kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgaz desteği yapılacağını açıkladı. Böylece maddi gücü olmayan insanlar başvuru yoluyla doğalgaz desteği alabilecek. 

BAŞVURULAR BAŞLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, doğal gaz desteğinde başvuruların Şubat ayı ikinci yarısı itibariyle başladığını, ödemelerinse Mart ayından itibaren verileceğini açıkladı.

CUMHURBAŞKANINDAN ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPTI

Enflasyon yüzünden fiyatların arttığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçtiğimiz yıl elektrik fiyatını yarı fiyatına, akaryakıt fiyatlarında da oldukça düşük fiyat sağladık. Doğalgazda 80 milyar, elektrikte 25 milyar, akaryakıtta 60 milyar liralık kamu maliyeti yaptık. Ülkemizde 2002 yılında 150 KW elektrik ve 125 m3 doğalgaz kullanımı karşılığında asgari ücretin %47'sini oluşturuyordu. Şimdi ise aynı kullanım asgari ücretin %13'ü sevisindedir." sözlerine yer verdi.

KİMLER DOĞALGAZ DESTEĞİNDEN YARARLANABİLECEK?

Hükümet, enflasyon ile mücadele için adam atmaya devam ediyor. Doğalgaz ve elektrik zamları sonrası hükümetten bir dizi yardım paketleri geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Görüldüğü gibi vatandaşımızı fiyat artışına yönelik ezdirmemeyi sürdürüyoruz. Vatandaşlara kömür yardımını. doğalgaz desteği olarak da verebileceği haberini sizlerle paylaşmak istiyorum." açıklamalarında bulundu.


BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak olan doğalgaz yardımının detaylarını Bakan Derya Yanık bildirdi. Yanık, doğal gaz desteği başvurusunun e devlet üzerinden yapılabileceğini belirtti. E devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti sekmesi üzerinden yardım başvurusunda bulunulabilir. 

DOĞAL GAZ DESTEĞİ NE KADAR?

Doğal gaz desteğine ilişkin yapılan açıklamada yıllık 450 ile 1150 TL arasında yardımın 4 milyon haneye yapılacağını bildirdi.

DOĞALGAZ YARDIMI HANGİ İLLERDE VAR?

Yapılan açıklama ardından Türkiye'nin 81 ilinin bütün ilçelerinde yaşayıp, doğalgaz kullanan ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılmaktadır. Eğer doğalgaz kullanımı olmayan hane bulunuyorsa, kömür yardımı başvurusu yaparak kömür yardımından yararlanımı bulunmaktadır.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU FORMU

Genel olarak yakacak yardımı ismi altında toplanan doğalgaz yardımı da kömür yardımının yanında dağıtılacak. Soğuk aylar içerisinde kömür yardımı gibi doğalgaz yardımı da artık sosyal yardımlar arasında yer alıyor. İhtiyaç sahiplerine yönelik yapılacak olan doğalgaz yardımına E-Devlet üzerinden başvuru formu doldurulmasının ardından yararlanılacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal