Eksik prim günleri nasıl ödenir? Prim eksiği olan nasıl emekli olur? Geriye dönük eksik prim şartları hesaplama

Emekli olmak için bekleyen çalışanların emeklilik hakkı kazanabilmeleri için devlete sigorta primi ödemeleri gerekmektedir. Eksik prim gününe sahip olan vatandaşlar ise eksik prim günlerini nasıl ödeyeceğini merak ediyor. Peki eksik prim günleri nasıl ödenir? Prim eksiği olanlar emekli olabilir mi? detaylar haberimizde yer almaktadır.

24.03.2022-09:11 - (Son Güncelleme: 24.03.2022-09:11) Eksik prim günleri nasıl ödenir? Prim eksiği olan nasıl emekli olur? Geriye dönük eksik prim şartları hesaplama

Emekli olmak için bekleyen çalışanların emeklilik hakkı kazanabilmeleri için devlete sigorta primi ödemeleri gerekmektedir. Sigorta prim ödemeleri aylık olarak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun brüt maaş üzerinden belirlediği miktarda ödenir. Kişi emekli olduğunda ödediği prim miktarı üzerinden maaş almaktadır. Emekli olabilmek adına her ay ödenen prim ödemelerinde eksik prim ödemem gününe sahip olan vatandaşlar ise eksik primlerini nasıl ödeyebileceklerini araştırmaya başladı. Özellikle ücretli bir şekilde öğretmenlik yapan kişiler eksik yatan prim günlerinin nasıl tamamlayabileceklerini merak ediyor. 

Ücretli Öğretmenlerin eksik prim günleri nasıl tamamlanır

Ücretli Öğretmenlerin eksik prim günleri nasıl tamamlanır?

Eskiden ücretli öğretmenlik yapan kişilerin SGK'ya giderek dilekçe ile beraber kısmi zamanlı çalıştığını söyleyerek eksik prim günlerini tamamlamak istediğini söylemesi yeterli oluyordu ama şu an için ücretli öğretmenlerin eksik prim günlerini tamamlamaları için puantaj kaydı da istenmektedir. 

Ücretli öğretmenler eksik prim günlerinin tamamlamak adına farkı bir iş yerinde çalışıyor gibi gözükerek ya da Bağ-Kur'lu olarak eksik prim günlerini tamamlayabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal