Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da İşe Aldığı PKK, DHKP-C, MLKP Gibi Örgütlere Bağlı Kişilerin Kimlikleri Ortaya Çıktı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Belediye’ye işçi olarak aldığı PKK, DHKP-C, MLKP gibi örgütlerle bağlantılı kişilerin gerçek kimlikleri ortaya çıktı. İşte dağdan inip İBB'de işe başlayan o isimler...

11.12.2021-15:54 - (Son Güncelleme: 11.12.2021-16:06) Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da İşe Aldığı PKK, DHKP-C, MLKP Gibi Örgütlere Bağlı Kişilerin Kimlikleri Ortaya Çıktı!

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kandil'in arka bahçesine döndü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olarak göreve başlamasının ardından belediyeye aldığını açıkladığı PKK, DHKP-C, MLKP gibi örgütlerle ilişkili kişilerin kimlikleri ortaya çıktı. 

BELEDİYE ÖRGÜT EVİNE DÖNDÜ

Belediyeye alınan PKK bağlantılı birçok ismin dağ kadrosuna mensup olduğu ve PKK için faaliyet gösteren ardından da yakalanan isimlerden olduğu ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis'te gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında belediye de çalışmak üzere, 33 bin kişinin işe alındığını ve bunun 12 bininin güvenlik kayıtlarının incelendiğini, 557 kişinin PKK, DHKP-C, MLKP gibi örgütlerle ilişkisinin olduğunu söyledi.  Süleyman Soylu, ‘İstanbul'a yaklaşık 33 bin kişi alındı ve bu 33 bin kişiden ancak 14 bin kişinin bilgisi bize intikal ettirildi’ dedi ve devam etti ‘33 bin kişiden 12 bin kişiye ancak bakıldı, 455'inin PKK ve KCK kaydı var, 80'inin DHKP-C kaydı var, 20'sinin de MLKP kaydı var, 2'sini MKP kaydı var ve diğerlerinin de kayıtlarını her birinize gönderebilirim’ ifadelerini de sözlerine ekledi.

KİMLİKLERİ ORTAYA ÇIKTI

Bakan Süleyman Soylu’nun terör örgütleri ile ilişkili olan kişilerin belediyede çalıştığını ve kayıtlarının bulunduğunu anlatmasından hemen sonra o isimler ortaya çıktı.

DAĞDAN İNDİM İBB'YE

Sabah'ın haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştirak şirketlerinden olan İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi İşletmeciliği şirketinde kayıtlı olan Ömer Keleş'in 2013'yılında PKK/KCK için faaliyet yürütmek amacı ile dağ kadrosuna katıldığı, 2017'de de güvenlik güçleri tarafından yakalanan isimlerden biri olduğu bildirildi.Yine  aynı şirkette kayıtlı olan Mustafa Kılıç'ın da 2013'yılında kırsal alana katılım yaptığı öğrenildi. 2014'de Irak'ta faaliyet  türütmek amacı ile PKK/KCK'nın kırsal alanına katılım yapan Serbun Yurtsever'in ise İSPER İstanbul Personel Yönetim A.Ş'de çalıştığı da bilgiler arasında.

SIĞINAKLARDAN KİMLİK BİLGİLERİ ÇIKMIŞ

2001'de Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından Gercüş Düzmeşe Köyü kırsal alanında yapılan arazi arama tarama çalışmaları esnasında PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından kullanılan sığınaklar içerisinde kimlik bilgilerine ulaşılan Hüdeydan Ece'nin ise belediye iştirakı Boğaziçi Konut Hizmet Yönetimi şirketinde çalıştığı, İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi İşletmeciliği şirketindeki Emrullah Ataman'ın ise 2015'de Irak'ta faaliyet yürütmek amacı ile Ağrı Dağı'ndan PKK/KCK terör örgütünün dağ kadrosuna alınan isimlerden olduğu ortaya çıktı. PKK/KCK terör örgütü elebaşı olan Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı bulunan paçavralarla HDP ve DBP il binası önünde basın açıklaması yapan ve yürüyüş eylemlerine katılan, 'Önderliğin Özgürlüğü Özgürlüğümüzdür' şeklinde Özgür Kadın Kongresi (KJA) ibareli pankartlarla eylemeler de yer alan  Osman Bozan'ın ise İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi İşletmeciliği şirketinde görev yaptığı, aynı şirkette çalışan Nurettin Kaya'nın da KCK/TM içerisindeki faaliyetleri sebebi ile  'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan hakkında bulunan yakalama kararı nedeniyle 2012'de yakalanıp cezaevine gönderildiği öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal