Yaş Çay İçin Fark Ödemesi Belli Oldu

Yaş çay ürünü için fark ödemesi desteği bu sene, kilogram başına 13 kuruş olarak belirlendi..

29.01.2019-09:20 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-09:05) Yaş Çay İçin Fark Ödemesi Belli Oldu

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli listesinde işaretlenen havzalarda desteklemeye esas 2018 senesi üretim sezonunda üretilen ve satışı gerçekleştirilen yaş çay yaprağına uygulanacak fark ödemesi desteğine yönelik usul ve esaslar belli oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

RUHSATLI ÜRETİCİLER DESTEKLENECEK

Tebliğ2/4/2012 tarihli ve 2012/3067 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Çay Tarım Alanlarının Belirlenmesi ve Bu Alanlarda Çay Tarımı Yapan Üreticilere Ruhsatname Verilmesine Dair Karar ile gösterilen ve üretime müsade edilen çay alanlarında Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAY-KUR) tarafından gözden geçirilip kontrolleri gerçekleştirilen ruhsatlı çay alanlarında 2018 senesi üretim zamanında yaş çay yaprağı üreterek satışını gerçekleştiren ruhsatlı üreticilerin desteklenmesini içeriyor.

Ödemeler ruhsatlı üretici olup karardan önceki yaş çay ürünü destekleme ödemelerine yönelik kararnameler kapsamında yaş çay ürünü destekleme ödemelerinden yararlanmak amacı ile kamu ve/veya özel sektör işletmelerine başvuru yapan ve ruhsatını yenileyen, 2018 senesi üretim zamanında üreticiliği süren ruhsatlı üreticiler ile ilk kez 2018 senesi üretim zamanında yaş çay yaprağı üreterek satışını gerçekleştiren ruhsatlı üreticilere uygulanacak. Ruhsatlı üreticilere 2018 senesi yaş çay ürünü için fark ödemesi desteği sağlanablir. Fark ödemesi desteğine kilogram başına 13 kuruş olarak karar verildi.

ÖDEMELER ANLAŞMALI BANKALARDA ÜRETİCİ ADINA AÇILMIŞ HESAPLARA ÖDENECEK

Bakanlık, 2019 Mali Yılı Bütçesinin ilgili harcama kaleminden, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğünce, doğrudan üreticilere ödeme verilmek üzere ÇAY-KUR'a kaynak sağlayacak. Bu Tebliğin uygulanmasıyla ilgili olarak üstlendiği hizmetlerden dolayı üreticilere verilen destek tutarının % 0,1'i kadar hizmet komisyonu ÇAY-KUR'a, % 0,2'si kadar hizmet komisyonu ise T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğüne Bakanlık tarafından ayrıca verilecek.

Fark ödemesi desteği, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından, Bakanlığın ilgili kuruluşu olan ÇAY-KUR aracılığı ile üreticilere aktarılacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal