Ekmek yakında taştan çıkamayacak: Yeni zam yolda! Ekmek fiyatı 6 TL olacak

Enerji maliyetlerine yapılan üst üste zamların ardından beklenen oldu ve ekmeğe yeni bir zam daha yapılacağı öğrenildi. Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, yakın dönemde 6 liradan satılabileceğini söyledi. Detaylar haberimizde...

11.09.2022-09:33 - (Son Güncelleme: 11.09.2022-11:34) Ekmek yakında taştan çıkamayacak: Yeni zam yolda! Ekmek fiyatı 6 TL olacak

2022 yılında enerji fiyatları iki kat artarken, yapılan son zamlar  elektriğe yüzde 50.8, doğalgaza ise yüzde 49.5 oranında gerçekleşmişti. Enerji girdileri artan fırıncıların ise ekmeğin fiyatına zam talep ettiği ve bu talebin yakında karşılık bulacağı ifade edildi. Enerji maliyetlerine yapılan üst üste zamların ardından beklenen oldu ve ekmeğe yeni bir zam daha yapılacağı öğrenildi. Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, yakın dönemde 6 liradan satılabileceğini söyledi. 

Ekmek fiyatı 6 TL olacak

En temel gıdalardan birisi olan ekmeğin fiyatının artan maliyet neticesinde İstanbul’daki ekmek fiyatının 4 TL’den 6 TL’ye çıkarılabileceği kaydedildi. 210 gramlık ekmeğin maliyetinin 5 lira 70 kuruşu bulduğunu söyleyen Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, yakın dönemde 6 liradan satılabileceğini belirtti.

Ekmeğe zam

Un krizinin çözülmesi yetmedi

Un krizinin çözülmesine rağmen enerji fiyatlarının fırıncıları zorlamaya devam ettiğini belirten Kolivar, ‘’Geçen sene eylül ayında 200 gram ekmek 2 buçuk liraydı, kilosu ise 12 lira 50 kuruştu. Bu sene ise 200 gram ekmek 4 lira, kilosu ise 19 liraya çıktı. Toplamda ekmeğe yüzde 53 zam yapılırken, maliyetler ise başta doğalgaz ve elektrik olmak üzere tüm girdiler yüzde 200-300’den fazla arttı. Geçen sene 150 liraya aldığımız maya bu sene 350 liraya çıktı. Bunların yanı sıra işçilik maliyetleri de sigorta primleri vs de yüzde 100’e yakın arttı" dedi. Kolivar, ekmek fiyatının masrafları karşılaması için en az 7,5 TL olması gerektiğini vurguladı.

Son zam Temmuz’da yapıldı

İstanbul Ticaret Odası’na (İTO) bağlı fırınlarda 210 gram ekmeğin fiyatı Temmuz ayında alınan kararla 4 TL’ye yükseltilmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal