Bakan Dönmez’den doğalgaz açıklaması: Kışı sıkıntısız geçireceğiz

Avrupa’da yaşanan enerji sıkıntısının Türkiye’ye etkileri hakkında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sevkiyatta bir sorun yaşanmaması halinde Türkiye’nin bu kışı sıkıntısız geçireceğini söyledi. Ayrıntılar haberimizde...

11.09.2022-09:20 - (Son Güncelleme: 11.09.2022-11:35) Bakan Dönmez’den doğalgaz açıklaması: Kışı sıkıntısız geçireceğiz

Bilecik'te temel atma töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Avrupa’da bir çok ülkeyi etkileyen enerji sorunuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Avrupa’daki ülkelerin enerji tedariki ve fiyatlandırması konusunda ciddi sorunlardan geçtiğini söyleyen Bakan Dönmez, sevkiyatta bir sorun yaşanmaması halinde Türkiye’nin bu kışı sıkıntısız geçireceğini söyledi. 

Kışı sıkıntısız geçireceğiz

Bakan Dönmez Türkiye’nin doğal gaz tüketimi konusunda ‘’Gerek boru hatlarımız gerek LNG ve FSRU tesislerimiz gerekse de yer altı doğal gaz depolama tesislerimizle bu anlamda oldukça iyi bir durumdayız. Doğal gaz tedarikçileri sevkiyat programlarına uyduğu takdirde bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğiz inşallah." sözlerine yer verdi. 

Bakan Dönmez doğal gaz

Dünyadaki gelişmeler Türkiye’yi de etkiliyor

Dünyada yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmelerin Türkiye’yi de olumsuz etkilediğini ifade eden Dönmez, ‘’Burada da artışın vatandaşlarımız üzerindeki etkisini en aza indirmek için sübvansiyonlarımızı, bir başka deyişle vatandaşa desteğimiz artırarak devam ediyoruz. Doğal gazda yüzde 80 oranında sübvansiyon uyguluyoruz. Yani 100 liralık bir faturanın 80 lirasını biz devlet olarak karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal