Ehliyet almak için sürücü belgesi dosyası şart mı? Sürücü belgesi dosyası nereden alınır? Sürücü belgesi dosyasının önemi ve içeriğindeki evraklar

Ehliyet sahibi olabilmek için bazı prosedürlerin sırasıyla yerine getirilmesi gerekir. Bu prosedürlerin en başında ise sürücü belgesi dosyasına sahip olmaktır. Peki, ehliyet almak için sürücü belgesi dosyası şart mı? Sürücü belgesi dosyası nereden alınır? İşte, sürücü belgesi dosyasının önemi ve içeriğindeki evraklar..

12.06.2022-22:54 - (Son Güncelleme: 12.06.2022-22:54) Ehliyet almak için sürücü belgesi dosyası şart mı? Sürücü belgesi dosyası nereden alınır? Sürücü belgesi dosyasının önemi ve içeriğindeki evraklar

Araç kullanmak için en gerekli belge ehliyettir. Sürücü kurslarında alına bir takım eğitimlerden sonra alınan ehliyet belgesi 18 yaşında büyük olan herkesin elde edebileceği bir belgedir. Fakat ehliyet alabilmek için bir takım prosedürleri yerine getirmek gerekiyor. Bunlardan bir tanesi de sürücü belgesi dosyasında sahip olmak şeklinde belirtiliyor.

Sürücü belgesi dosyası, araç sürücülerin ehliyet almadan önce ihtiyaçları dahilinde olan bir belgedir. Yeni ehliyet sahibi olacak olan kişilerden istenen sürücü belgesi dosyası, bazı emniyet müdürlükleri talep ederken bazıları da hiç istemez.

sürücü belgesi dosyası nedir

Ehliyet almak için sürücü belgesi dosyası şart mı?

Sürücü belgesi dosyasındaki tek amaç, ehliyet çıkarmak için istenen tüm evrakların içinde bulunmasıdır. Bazı emniyet müdürlükleri dosya yerine naylon dosyanın da getirilebileceğini söylerken her ne olursa olsun işinizi sağlama almak adına sürücü belgesi dosyası alabilirsiniz.

Sürücü belgesi dosyası nereden alınır?

Sürücü belgesi dosyasını bağlı bulunduğunuz ilçenizde bulunan şoförler odasından alabilirsiniz. talebiniz doğrultusunda alacağınız sürücü belgesi dosyasına bazı yerlerde ücret alınmazken bazı yerlerde 3 – 5 TL istenebiliyor. Sürücü belgesi dosyası yeni sürücü adayları için önemli bir belge olup ehliyet yenileme işleminde istenmemektedir.

Sürücü belgesi dosyasının içeriğinde ise;

- Nüfus cüzdanı

- Sürücü sağlık raporu

- 2 adet biyometrik vesikalık fotoğraf

- Kan grubu belgesi

- Ehliyet harç yatırma belgesi bulunur.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal