Ehliyet alkol, ceza puanı affı olacak mı? 2022 Ehliyet affı çıkacak mı, gündemde var mı?

Trafik kurallarına aykırı şekilde araba kullanana sürücülerin ehliyetlerine el konulmaktadır. Ehliyetine el konulan binlerce sürücü ehliyet affı talebinde bulundu. Peki, ehliyet affı çıkacak mı? Ceza puanı, alkol kullanımı gibi nedenlerden dolayı ehliyeti alınanlara af çıkacak mı? İşte detaylar...

14.06.2022-21:23 - (Son Güncelleme: 14.06.2022-21:23) Ehliyet alkol, ceza puanı affı olacak mı? 2022 Ehliyet affı çıkacak mı, gündemde var mı?

Binlerce sürücü el konulan ehliyetlerine kavuşmayı bekliyor. Farklı nedenlerden kaynaklı binlerce sürücünün ehliyeti elinden alınmış durumda. Trafik kazası, alkollü araç kullanımı, hız sınırını aşma gibi durumlardan dolayı ehliyeti elinden alınan sürücüler af bekliyor. Peki, ehliyet affı gelecek mi? Ehliyeti elinden alınanlar için af kararı çıkacak mı? Detaylar haberimizde...

Ehliyet affı gündemde!

Binlerce sürücü ehliyet affıyla ehliyetlerine kavuşmayı bekliyor. TBMM'de de masaya yatırılan ehliyet affının gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil. Konuyla ilgili hükümetten henüz bir açıklama yapılmadı.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ehliyet affı ile ilgili TBMM'de yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı; "1 milyona yakın insanımızın talebi, bir defaya mahsus, ölümlü kazaya sebebiyet vermemiş olanlara ehliyet affı çıkarılması ve geçimlerini şoförlük yoluyla kazananların da evlerine helal rızık götürebilmeleridir."

 ehliyet affı

Ehliyete af gelecek mi?

Ehliyet affı konusuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat, af konusu mecliste masaya yatırılıyor. İYİ Parti Milletvekili Ayhan Erel ehliyet affı konusunu meclise taşıyan isimler arasında. Erel, sürücü belgesi affı ile ilgili yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; "1 milyondan fazla kişi ehliyet affı beklemektedir. Af bekleyenlerin büyük bir çoğunluğunu mesleği şoförlük olan vatandaşlarımız oluşturmaktadır ve bu vatandaşlarımızın tek geçim kaynakları ehliyetleridir. Meslekleri şoförlük olduğu için iş bulamamaktadırlar. Ehliyetini kaptıran insanların çoğunluğu, ekmek paralarını doğrudan veya dolaylı olarak ehliyetleri sayesinde kazanmaktadırlar. Bu vatandaşlarımız "Hatalarımızın farkındayız, bedelini ağır ödedik, işimizi kaybettik, mağduruz." şeklinde feryat etmektedirler. İnsan hayatına kastetmedikten sonra, yapmış oldukları hatalar sebebiyle ehliyetlerinin ellerinden alınması onları çaresiz bırakmaktadır. Ehliyetlerine el konulanlara bir kereye mahsus af getirilmesi mağduriyetlerine son verecektir. Yetkililerimizin mağdur olan vatandaşlarımızın serzenişlerine duyarsız kalmayacağını ümit ediyor, yüce heyeti saygıyla selamlıyorum."

Ehliyete el konulma nedenleri nelerdir?

Sürücü belgesine el konulması için sürücülerin trafikteki diğer sürücüler ile yayaların can ve mal güvenliklerini tehlikeye atacak davranışlarda bulunması gerekiyor. Bu davranışlar şunlardır:

- 100 ceza puanı almak

- Ölüme neden olan kaza yapmak

- Uyuşturucu kullanmak

- Stajyer sürücülerin kural ihlalinde bulunması

- Ehliyet geçerlilik süresinin bitmesi

- Sağlık durumunun araba kullanmaya el vermemesi

- Hız sınırını aşmak

 ehliyet affı çıkacak mı

Ehliyet affı sosyal medyanın gündeminde!

Sürücü belgesi affı ile ilgili sosyal medya üzerinden organize olan binlerce kullanıcı yaptıkları paylaşımla af talebinde bulunuyor. Sürücü belgesi affı ile ilgili sosyal medya üzerinde yapılan paylaşımlar şu şekilde:

- "Devletimiz bir çok dezavantajlı grubu dikkate alarak merhamet eliyle af çubuğu uzatmıştır. Ehliyet affı artık bir merhamet meselesi değil eşitlik ilkesi ile bir adalet meselesi haline gelmiştir. Afta eşitlik hukukun temelindendir. 1 milyon insan #EhliyetAffı bekliyor."

- "Herkez hata yapabilir bir anlık gaflet ile direksiyon başına geçtik ama çok şükür cana mala zarar vermedik dersimizi aldık para cezalarını ödedik ancak günümüz şartlarında araç kullanmadan ne çalışabiliyorsun nede sosyal hayatın oluyor ve bu ailemizi de etkiliyor. #EhliyetAffı"

- "Geçim kaynağım şöförlük ve özellikle yaz aylarında daha fazla ihtiyacım var. Bayramdan önce ehliyetimize kavuşturursunuz inşallah #EhliyetAffi"

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal