Ehliyet Affı Olacak mı?

Farklı sebeplerden dolayı ehliyetlerine el koyulan 1 milyon vatandaş, ehliyet affının çıkıp çıkmayacağını merak ediyor. Peki 2021 ehliyet affı ne zaman? Ehliyet affı olacak mı? Ehliyet affı için açıklama yapıldı mı? İşte merak edilen bu soruların cevapları...

23.02.2021-13:46 - (Son Güncelleme: 23.02.2021-13:46) Ehliyet Affı Olacak mı?

100 ceza puanını doldurmuş ya da hız sınırını aşmış vatandaşların ehliyetlerine el konuldu. Çeşitli trafik cezaları alan bu kişiler, ehliyet affının olup olmayacağını merak ediyor. Daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuyla alakalı MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek bazı açıklamalarda bulunmuştu.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek:

“Ceza puanından dolayı ehliyetine el konulan, herhangi bir cana kastetmemiş olanlara bir defaya mahsus bir ehliyet affının çıkarılması talebimizdir.'' ifadelerini kullandı.

Ehliyet affı konusunda açıklama yapan Şimşek:

“Ceza puanından dolayı ehliyetine el konulan, herhangi bir cana kastetmemiş olanlara bir defaya mahsus bir ehliyet affının çıkarılması talebimizdir100 ceza puanını doldurmuş olan, hız sınırından dolayı ehliyetine el konulan ya da trafik cezaları bulunan sürücüler ehliyet affı bekliyorlar.

Bu pandemi süreci içerisinde bu vatandaşlarımızın meslekleri şoförlük olduğu için iş bulamadıklarını, kalan cezalarının paraya çevrilmesini istiyorlar. Bu sebeple sadece ceza puanından dolayı ehliyetine el konulan, herhangi bir cana kastetmemiş olanlara bir defaya mahsus bir ehliyet affının çıkarılması talebimizdir” şeklinde konuştu.

2021 EHLİYET AFFI NE ZAMAN?

İşinolsa'nın haberine göre ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla alakalı:

“Sosyal medya üzerinden böyle böyle bir paylaşımların açıldığını gördüm fakat konunun tam olarak neyi ifade ettiğini bilmediğini vakti olmadığı için de bu konuyu sorma fırsatının olmadığını ifade ederek not aldığını” açıklamasında bulundu. Konuyla alakalı yakı zamanda daha detaylı açıklamaların yapılması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal