Ehliyet Sınavı Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Koronavirüs nedeniyle pek çok kurumlar kapatıldı. Ehliyet kursları o kapatılan kurumlar arasında yer alıyordu. Kursların yeniden açılması ile ehliyet sınavına dair pek çok soru sorulmaya başlandı. Ehliyet sınavı sonuçları nasıl öğrenilir? Ehliyet nasıl alınır?

13.02.2021-17:38 - (Son Güncelleme: 13.02.2021-17:38) Ehliyet Sınavı Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

MEB tarafından yapılan açıklama ile ehliyet kursları 4 Ocak 2021 tarihi itibariyle yeniden açıldı. Peki ehliyet sınavı sonuçları nasıl öğrenilir? Ehliyet sınavı sonuçları nasıl sorgulanır? İşte haberin detayları...

EHLİYET NASIL ALINIR?

Ehliyet kurslarından hangisi tercih ediliyorsa kayıt yaptırılır. Kursun belirlediği tarihlerde teorik dersler başlamaktadır. Dersler başladıktan sonra ilk olarak teorik derslere girilmesi gerekir. Yaklaşık iki hafta süren teorik derslerden sonra bu dersler ile ilgili teorik sınava yapılır. Teorik sınavda belirlenen taban puanın üzerinde not alan adaylar direksiyon dersi alırlar. Haftalık direksiyon dersi eğitim saati kurstan kursa farklılık gösterir. Direksiyon dersler bitince adaylar direksiyon sınavına girerler. Adayların toplamda dört sınav hakkı bulunmaktadır. Sınav esnasında öğrencilerin yanında bulunan jürilerin kararı sonucunda kursiyerler ehliyet belgelerini alabilirler. 

EHLİYET SINAVI TEORİK DERSLERİ 

İlk Yardım (12 soru)

Trafik ve Çevre (23 soru)

Araç Tekniği (9 soru)

Trafik Adabı (6 soru)

DİREKSİYON SINAVINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 

Emniyet kemeri takmamak, Trafik ışıklarını ve sembollerine dikkat etmemek, Trafik polisinden gelen komutları ihmal etmek, Geçilme kurallarını ihlal etmek, Sinyal vermemek, L park sırasında sıkıntı yaşamak ve arabayı park edememek gibi durumların yaşanması anında görevliler sizi araçtan indirerek başlangıç noktasına geri dönerler ve başarısız sayılırsınız.

Kimlik kartı ile trafik cezası sorgulama nasıl yapılır?

Kimlik kartı ile trafik cezası sorgulamak için Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sitesine girilerek trafik sorgulaması bölümünden gerekli adımlar takip edilerek trafik cezaları sorgulanabilir.

EHLİYET SINAVI SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. Bilgisayar üzerinden yapılan teorik sınav, sınav sonunda matikler üzerinden sınav sonucunuzu anında öğrenilebilirken direksiyon sınavında parkuru tamamlayanlar ehliyetlerini alabilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal