EGM, PA Bekçilik yazılı sınavı ne zaman? 2022 bekçi alımı sınav giriş yerleri belli oldu mu?

Binlerce kişi Bekçilik için başvuru yaptı. 2022'de kadro açılan bekçilik için başvuru yapan vatandaşlar dört gözle sınavı bekliyor. Peki Bekçilik sınavı hangi tarihte yapılacak? Sınav giriş belgeleri nereden görüntülenecek? İşte detaylar..

19.05.2022-15:54 - (Son Güncelleme: 19.05.2022-15:54) EGM, PA Bekçilik yazılı sınavı ne zaman? 2022 bekçi alımı sınav giriş yerleri belli oldu mu?

Bekçi olmak isteyen binlerce vatandaşın sınav ne zaman sorusu en çok araştırılan haberler arasında oldu. Sınav tarihi belli oldu! Detaylar haberimizde!

Bekçilik sınavı ne zaman 2022?

Bekçilik sınavı 17 Temmuz saat 10:00' da Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, Sivas ve İzmir de uygulanacak. Sınav giriş belgeleri ise www.meb.gov.tr adresinden görüntülenecek.
bekçilik sınavı ne zaman?

Bekçilik sınav konuları ve soru dağılımları

 Sınavda sorulacak soruların başlıkları;

Türkçe : 20

Sosyal bilgiler: 15

Fen bilgisi: 15

Hayat bilgisi : 15

Matematik: 15

Genel Kültür; 20

sınav konuları genellikle ilkokul ve ortaokul düzeyinde olacak.
bekçi sınav giriş belgesi

Bekçilik alımı ön sağlık kontrolü ve sınavlar ne zaman?

Belirttiğimiz tarihlerde https://pa.edu.tr adresinden ön başvuru yapabilirsiniz. Daha sonra başvuru ve sınav tarihleri ile ilgili bilgiler Emniyet Genel Müdürlüğü Başkanlığının sayfasında duyurulur.

Sınava girmeden önce Bekçi adayları ön sağlık kontrolünden geçecekler. Sağlık ve sözlü sınav kısmı tamamlandıktan sonra internet sitesinde yayınlanan sınav tarihi ve sınav yeri kesinleşir. Değişim talep edilemez.

Hazal Altıparmak
hazalaltiparmak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal