Eğitime kar engeli: Van, Ağrı ve Ardahan’da okullar tatil edildi

Doğu Anadolu’da etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle Van ile Ağrı’nın bazı ilçelerinde ve Ardahan’ın eğitime ara verildi. İşte okulların tatil edildiği iller…

06.02.2024-09:46 - (Son Güncelleme: 06.02.2024-17:19)

Kuvvetli kar yağışı Doğu Anadolu’da etkisini sürdürüyor. Kar yağışı sebebiyle Van’ın Muradiye, Ağrı’nın Taşlıçay, Patnos, Tutak, Hamur ve Diyadin ilçeleri ile Ardahan’ın genelinde okulların 1 gün tatil edildiği duyuruldu.

Eğitime kar engeli

Akşam’ın yer verdiği habere göre; Diyadin ilçesindeki Akyolaç, Hacıhalit, Mutlu, Sürmelikoç, Taşkesen ve Yukarıdalören köylerindeki okullar, yarın için beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle tatil edildi. Ayrıca, Diyadin ve Tutak ilçelerinde görev yapan engelli ve hamile kamu personeli için 6 Şubat'ta idari bir izin uygulanacak.

Ağrı Ardahan Van kar tatili

Van’da eğitime ara

Van'ın Muradiye ilçesinde etkili olan kar yağışı, okulları bir gün süreyle tatil etme kararı alınmasına neden oldu.

Muradiye Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, "Muradiye ilçemizde devam eden yoğun kar yağışı ve olası buzlanma riski sebebiyle, 6 Şubat Salı günü tüm okullarımızda eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Erciş Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda ise, "Erciş ilçemizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle 6 Şubat 2024 Salı günü tüm köy okullarımız ve taşımalı okullarımız bir günlük tatil kararı almıştır. Ancak, merkezde bulunan okullarımız olan Haydarbey, Yukarı ve Aşağı Işıklı İlköğretim okulları eğitime devam edecektir" denildi.

İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İpekyolu ilçesinde köy okulları ile köylerden gelen taşımalı eğitim çerçevesindeki öğrencilere, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 6 Şubat 2024 tarihinde bir günlük tatil kararı alınmıştır" şeklinde duyuruda bulundu.

Ardahan’ın genelinde okullar tatil

Valilik tarafından yapılan açıklamada, kent genelinde etkili olan kar yağışı ve tipinin ulaşımı olumsuz etkilediği belirtildi

Açıklamada, tüm okulların bugün için tatil edildiği ve kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı vurgulandı.

Vali Hayrettin Çiçek, sosyal medya platformu "X" hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Sevgili öğrenciler, bir günlük arayı kitap okuyarak geçirelim, sizleri çok seviyoruz." ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal