Eğitime Kar Engeli! Valilik Açıkladı: 9 Şubat'ta Kar Tatili Edilen İl ve İlçeler

Kar yağışlarının etkili olduğu bölgelerde öğrenciler ve veliler kar tatili olacak mı sorusuna yanıt arıyor. Valiliklerden peş peşe açıklamalar geldi. İşte detaylar…

09.02.2022-11:27 - (Son Güncelleme: 09.02.2022-17:26)

Ülkenin büyük bir kısmında etkili olan kar yağışı birçok bölgede hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Milyonlarca vatandaş, kar tatilinin olup olmadığı sorusuna yanıt arıyor. 9 Şubat’ta kar tatili olan iller hangisi? Valilikten gelen son dakika açıklamaları…


UŞAK

Uşak’ta akşam saatlerinden başlayan kar yağışının yüksek kesimlerde şiddetini artırdığı ve yarın sabah saatlerine kadar devam edeceği belirtildi. Bölgede hava sıcaklığının da düşeceği belirtildiğinden Uşak Valiliği, okulların kar tatiline girmesine karar verdi. Kentte etkili olan kar yağışının ardından Vali Funda Kocabıyık, resmi sosyal medya hesabından okulların tatil edildiğine ilişkin bir paylaşımda bulundu. 

Vali Funda Kocabıyık, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda okulların kar tatiline girdiğini şu ifadeleri kullanarak açıkladı; ‘Akşam saatlerinde başlayan kar yağışının yarın sabah saatlerine kadar devam edeceği ve sıcaklıkların eksi derecelere düşeceği yönünde yapılan meteorolojik uyarılara istinaden 9 Şubat 2022 Çarşamba günü; Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı; il merkezi ve ilçelerimizdeki özel ve resmi tüm okullarda, Özel Anaokulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Muhtelif Kurslar, Özel Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları Uygulama Eğitimleri, Özel İş Makinaları ve Operatörlük Kursları Uygulama Eğitimleri, Halk Eğitim Merkezlerinde devam eden kurslar, Okullarda devam eden Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Kreş ve Gündüz Bakım Evlerinin faaliyetlerine bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personelimiz ile hizmetine ihtiyaç duyulanlar hariç olmak üzere 0-5 yaş arası çocuğu olan kadın kamu görevlilerinin 9 Şubat 2022 Çarşamba günü bir gün süre ile idari izinli sayılmalarını karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.’

TUNCELİ

Tunceli’de etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 3 ilçede eğitim öğretime 1 gün ara verildi. 

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün uyarıda bulunduğu Tunceli bölgesinde, dün sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetini artıran kar yağışı nedeni ile yollarda oluşan buzlanmadan kaynaklı meydana gelebilecek tüm olumsuzluklara karşı kent merkezi ile Pülümür ve Nazimiye ilçelerinde okullara bir gün ara verildi. 

Konuyla ilgili Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, ‘Sabah saatlerine kadar orta şiddette devam edeceği öngörülen kar yağışının soğuk hava ile birlikte buzlanmaya sebebiyet vereceği değerlendirildiğinden olası risklerin önüne geçmek amacıyla; Tunceli İl Merkezimiz ile Ovacık, Nazımiye ve Pülümür İlçelerimizde eğitim öğretime bir (1) gün süreyle ara verilmiştir. İl Merkezimizde ve belirtilen ilçelerimizde kamuda çalışan hamile ve engelli personellerde idari izinli sayılacaktır’ ifadelerine yer verildi.


KONYA

Konya’nın Akşehir ilçesinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitim bir gün ara verildi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, Akşehir ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle 9 Şubat 2022 tarihinde yüz yüze eğitim öğretime ara verilerek uzaktan eğitime devam edileceği bildirildi. 

KONYA'NIN 22 İLÇESİNDE KAR NEDENİYLE BUGÜN UZAKTAN EĞİTİM YAPILACAK

Konya’da şiddetini artıran kar yağışı nedeniyle 22 ilçedeki ilk ve orta öğretim okullarında 9 Ocak günü yüz yüze eğitime bir gün ara verildi. 

Hıfzıssıhha Kurulu tarafından verilen karar göre, yoğun kar yağışının görüldüğü Selçuklu, Meram, Karatay, Hadim, Akşehir, Seydişehir, Taşkent, Ahırlı, Yalıhöyük, Akören, Yunak, Doğanhisar, Ilgın, Kadınhanı, Bayşehir, Derbent, Hüyük, Altınekin, Bozkır, Sarayönü, Çumra, Cihanbeyli ilçelerinde ilk ve orta öğretim okullarında yüz yüze eğitim öğretime bir gün ara verildiği ifade edildi. Kurul, bu ilçelerde okulların uzaktan eğitim yapacağını açıkladı. 

ÇANKIRI

Çankırı’da şiddetini artırması beklenen kar ve fırtına nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi. Öte yandan kamuda çalışan engelli ve hamileler ile 12 yaş altında çocuğu olan ebeveynlerden birinin de yarın izinli sayılacağı kaydedildi. Çankırı Valiliği’nden yapılan açıklamada, ‘Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Çankırı Meteoroloji Müdürlüğü'nün verilerinden elde edilen bilgiler ve Çankırı Meteoroloji Müdürlüğü'nün verdiği bilgiler doğrultusunda ilimiz genelinde 9 Şubat 2022 Çarşamba günü görülecek yoğun yağış ile rüzgarın fırtına şekline dönüşeceğinden dolayı özel, kamu eğitim öğretim ve rehabilitasyon merkezlerinin 1 gün süre ile eğitime ara verilmesine, 9 Şubat 2022 Çarşamba günü kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamile ve 12 yaş altı çocuğu olanların (ebeveynlerden birinin) idari izinli sayılmasına, oy birliğiyle karar verilmiştir’ ifadelerine yer verildi. 

BALIKESİR

Balıkesir’de etkili olan kar yağışı nedeniyle İrvindi ve Manyas ilçelerinde meydana gelen olumsuz hava koşullarından dolayı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. 

Manyas Kaymakamlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ‘İlçemizin yüksek kesimlerinde devam eden yoğun kar yağışı, ilçe merkezimizde aralıksız devam eden yağmur ve don beklentisi nedeniyle 09.02.2022 tarihi itibariyle taşımalı eğitime 1 gün ara verilmiştir.’

İrvindi Kaymakamlığı'ndan da yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi; ‘İlçemizde olumsuz hava koşulları nedeniyle kırsal mahallelerimizdeki eğitime ve taşımalı eğitime 09.02.2022 Çarşamba günü gün ara verilmiştir.’

ÇANAKKALE'NİN 6 İLÇESİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Çanakkale’de görülen kar yağışı ve buzlanma nedeni ile Bayramiç, Biga, Çan, Lapseki ve merkez ilçelerinde taşımalı eğitime ara verilirken Yenice ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim öğretim bir gün tatil edildi. 

 Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, Bayramiç, Biga, Çan, Lapseki, merkez ilçeleri ve Yenice ilçesinde Hıfzıssıhha kurulları kararları uyarınca bu bölgelerde görülen olumsuz hava koşulları ve buzlanma nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi. Öte yandan ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personeller de izinli sayılacağı bildirildi. Açıklamada, il merkezi ve diğer ilçelerde şu an için bire olumsuz durumla karşılaşmadıkları ifade edildi. 

DENİZLİ

Denizli’de görülen olumsuz hava koşulları nedeniyle Çameli ilçesinde eğitim öğretime bir gün ara verildi. Çameli Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde 9 Şubat Çarşamba günü yüz yüze eğitime ara verileceği bildirildi. Açıklamada kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de bir gün izinli sayılacağı kaydedildi. Öte yandan eğitim öğretime uzaktan devam edeceği açıklandı. 

KÜTAHYA

Kütahya’da kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildiği ifade edildi. Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle köy yollarında meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı önlem almak için il genelinde eğitim öğretim bir gün tatil edildi. Kamuda çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı bulunan görevlilerin de idari izinli olacağı açıklandı. 

BİLECİK

Bilecik’te görülen olumsuz hava koşulları nedeniyle kent genelinde eğitim öğretime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, kent genelindeki yüksek kesimlerde kar yağışından dolayı taşımalı öğrenciler için eğitim öğretime bir gün ara verildi. 

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da görülen olumsuz hava koşulları nedeniyle kent genelinde eğitim öğretime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, kent genelindeki yüksek kesimlerde kar yağışından dolayı taşımalı öğrenciler için eğitim öğretime bir gün ara verildi.

UŞAK

Uşak'ta dün akşam saatleri itibarıyla başlayan kar yağışlarının ardından Vali Funda Kocabıyık resmi sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. 

Vali Kocabıyık, ‘(Dün) Akşam saatlerinde başlayan kar yağışının yarın (bugün) sabah saatlerine kadar devam edeceği ve sıcaklıkların eksi derecelere düşeceği yönünde yapılan meteorolojik uyarılara istinaden 9 Şubat 2022 Çarşamba günü Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı; il merkezi ve ilçelerimizdeki özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personelimiz ile hizmetine ihtiyaç duyulanlar hariç olmak üzere 0-5 yaş arası çocuğu olan kadın kamu görevlilerinin 9 Şubat 2022 Çarşamba günü bir gün süre ile idari izinli sayılmalarını karar verilmiştir’ denildi. 

ÇANAKKALE

Çanakkale'de görülen olumsuz hava koşulları nedeniyle 4 ilçede taşımalı eğitime öğretime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, Lapseki, Çan, Biga ve Yenice ilçelerinde yüksek kesimlerde kar yağışından dolayı taşımalı öğrenciler için eğitim öğretime bir gün ara verildi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir genelinde görülen olumsuz hava koşulları nedeniyle Mihalıççık ve İnönü ilçesinde eğitim öğretime bir gün ara verildi. Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde 9 Şubat Çarşamba günü yüz yüze eğitime ara verileceği bildirildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal