12 İlde Yüzyüze Eğitime Ara Verildi: Yoğun Kar Yağışı Eğitimi Durdurdu

Konya'da 26 ilçede yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi. Yoğun kar yağışı sebebil ile Kahramanmaraş, Eskişehir, Tunceli, Aksaray, Bingöl, Adana Karaman, Sivas, Denizli ve Muğla'nın bazı ilçelerinde eğitime bir gün ara verilecek.

20.12.2021-09:27 - (Son Güncelleme: 20.12.2021-13:42) 12 İlde Yüzyüze Eğitime Ara Verildi: Yoğun Kar Yağışı Eğitimi Durdurdu

Konya'da 26 ilçede yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi. Yoğun kar yağışı sebebil ile Kahramanmaraş, Eskişehir, Tunceli, Aksaray, Bingöl, Adana Karaman, Sivas, Denizli ve Muğla'nın bazı ilçelerinde eğitime bir gün ara verilecek. Kars genelinde de yoğun kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyyit Ali Büyük, sosyal medyadan yapmış olduğu paylaşımda, tamamı Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Konya merkeze bağlı 26 ilçede, 20 Aralık Pazartesi günü eğime bir gün süre ile ara verildiğini bildirdi. Yoğun kar yağışı olması sebebi ile  merkez ilçeler Selçuklu, Karatay, Meram ile Seydişehir, Beyşehir, Derebucak, Hadim, Altınekin, Ahırlı, Yunak, Derbent, Çeltik, Akören, Sarayönü, Yalıhüyük, Bozkır, Doğanhisar, Ilgın, Kadınhanı, Akşehir, Çumra, Cihanbeyli, Taşkent, Güneysınır, Tuzlukçu, Hüyük ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan  okullar ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı bulunan kreşlerde 20 Aralık 2021 Pazartesi günü eğitim öğretime uzaktan devam edilecek. Engelli veya hamile kamu çalışanları da aynı gün izinli olarak sayılacak.

TUNCELİ

Tunceli`nin Pülümür, Ovacık ve Nazimiye ilçelerinde de yoğun kar yağışı olması sebebi ile, eğitime bir gün süre ile ara verildi. Pülümür ilçesinde sabah saatlerinde başlamış olan ve aralıklarla devam eden kar yağışı akşam saatlerinde çok etkili oldu. İlçe merkezinde 30 santimetreye ulaşmış olan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 50 santimetreyi buldu. Yoğun kar yağışı sebebi ile Kaymakamlık, ilçede bulunan tüm okulların bir gün süre ile tatil ilan edildiğini duyurdu. Öte yandan, Pülümür`de karla kaplanmış olan 90 köy yolunu ulaşıma açmak amacı ile  ekiplerin çalışması devam ediyor.

AKSARAY

Aksaray`ın Ortaköy ilçesinde de etkili olan kar yağışı sebebi ile eğitime bir gün süre ile ara verildi. Kaymakamlıktan yapılmış olan açıklamada, yoğun kar yağışı sebebi ile  20 Aralık Pazartesi ilçe merkezi ile bağlı tüm köylerdeki okullarda eğitime ara verildiği bildirildi. Yapılan açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin idari izinli sayılacağı bildirildi.

ADANA

Adana`nın Tufanbeyli ilçesinde etkili olan kar yağışı sebebi ile eğitime bir gün süre ile ara verildi. Tufanbeyli Kaymakamlığından yapılmış olan açıklamada, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okulların bir günlüğüne tatil edildiği bildirildi. Yapılmış olan açıklamada, "İlçemiz genelinde yoğun kar yağışı sebebiyle değerli öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin herhangi olumsuz bir durumla karşılaşmamaları ve mağduriyet yaşamamaları için tedbir amacıyla tüm okullarımızda, eğitim ve öğretime 20 Aralık Pazartesi günü ara verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

BİNGÖL

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde etkili olan  kar yağışı sebebi ile eğitime 1 gün süre ile ara verildi. Karlıova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılmış olan açıklamada, "Kar yağışı, buzlanma ve don tehlikesi nedeniyle Karlıova ilçesi genelinde 20 Aralık Pazartesi günü resmî ve özel tüm okul ve eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir" ifadesi kullanıldı. Bir diğer yandan engelli ve hamile kamu personelinin de aynı gün için idari izinli sayılacağı bildirildi.

KARAMAN

Karaman`ın Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde, etkili olan kar yağışı sebebi ile eğitime bir gün süre ile ara verildi. Başyayla ve Sarıveliler Kaymakamlıklarından yapılmış olan açıklamalarda, yoğun kar yağışı olması sebebi ile ilçe merkezleri ile bağlı tüm köylerdeki okullarda eğitime ara verildiği duyuruldu. Yapılmış olan açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin idari izinli sayılacağı ifade edildi.

DENİZLİ

Denizli`nin Babadağ ilçesinde, etkili olan kar yağışı sebebi ile eğitime bir gün süre ile ara verildi. Babadağ Kaymakamlığından yapılmış olan açıklamada, yoğun kar yağışı olması sebebi ile ilçe genelinde 20 Aralık Pazartesi günü eğitime bir gün süre ile ara verildiği duyuruldu. Yapılmış olan açıklamada, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da izinli sayılacağı ifade edildi.

KARS

Kars`ta etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebi  ile Kars genelinde tüm okullarda eğitime 1 gün süre ile ara verildi. Kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelin de izinli sayılacağı duyuruldu. Valilikten yapılmış olan açıklamada olumsuz hava koşulları sebebi ile 20 Aralık Pazartesi günü eğitime tüm okullarda ara verildiği duyurularak şöyle denildi: 'İlimiz geneli ve ilçelerimizde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitim-öğretime 20.12.2021 Pazartesi günü (1) gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl ve engelliler ile hamile personelimiz de idari izinli sayılacaktır.' şeklinde ifadeler yer aldı.

MUĞLA

Muğla`nın Kavaklıdere ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma olması sebebi ile taşımalı eğitim yapılan bazı okullarda eğitime 1 gün süre ile  ara verildi. Kavaklıdere Kaymakamlığından yapılmış olan açıklamada, ilçede yaşanan kar yağışı ve buzlanma sebebiyle taşımalı eğitim kapsamındaki Nebiler, Harmanbelen-Göncüler, Kuyualan, Erikli-Topalak, Çatak, Burnugoz okullarında eğitime 20 Aralık Pazartesi ara verildiği ve öğrencilerin idari izinli sayılacağı duyuruldu.

ESKİŞEHİR

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde yoğun kar yağışı sebebi ile eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Kar kalınlığının artması sonrasında ilçe merkezi ve köylerindeki okullarda 20 Aralık Pazartesi günü eğitim öğretim olmayacak. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de 1 gün süre ile idari izinli sayılacak

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş`ın Afşin ve Çağlayancerit ilçelerinde olumsuz hava koşulları ve kar yağışı sebebi ile eğitime bir gün süre ile ara verildi. Afşin ve Çağlayancerit kaymakamlıklarından yapılan açıklamalarda, devam eden olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle tüm okullarda 20 Aralık Pazartesi eğitime ara verildiği duyuruldu. Öte yandan, merkez Dulkadiroğlu ilçesinde ise 16 okulda olumsuz hava şartlarından dolayı yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitim yapılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

SİVAS

Sivas`ın İmranlı ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılmış olan açıklamada, 'İmranlı ilçemizde 20.12.2021 tarihinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime 1 günlük ara verme kararı alınmıştır' şeklinde ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal