Başkan Erdoğan'dan Afrikalı Çocuklarla Buluşma!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesinde Afrikalı gençlerle bir araya gelerek, soruları yanıtladı.

19.12.2021-17:07 - (Son Güncelleme: 19.12.2021-17:50)

Türk firmalarının Afrika genelinde yaptığı yatırımları ele alan Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesinde Afrikalı gençlerle bir araya geldi. Gençlerin merak ettiklerini cevaplayan Başkan Erdoğan, Afrika’ya yapılan yatırımların değerinin 6 milyarı geçtiğini belirtti. 

AFRİKA’YA YAPILAN YATIRIMLARIN DEĞERİ 6 MİLYARI GEÇTİ

Gençlerle bir araya gelmekten gurur duyduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika kıtası ile kökü 10. yüzyıla uzanan derin ilişkilerin bulunduğunu dile getirdi. Erdoğan, "Afrikalı kardeşlerimiz milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Biz de göreve geldiğimiz 2002 yılından itibaren Afrika ile dostluğumuzun ve iş birliğimizin gelişmesine özel önem verdik’’ dedi. 

Afrika’yı sık sık ziyaret ettiğini ve Afrika devlet büyüklerini ülkemizde ağırladıklarını dile getiren Erdoğan, "Aramızdaki mesafeye rağmen Afrika ülkelerini yakın birer komşumuz, daimi dostlarımız olarak addediyoruz. Afrika'nın meselelerine ilişkin olarak kıtadaki ortaklarımızla aynı vizyonu, aynı hassasiyeti paylaşıyoruz. Dillerimizin, ırklarımızın, renklerimizin farklı olması bizim için ne bir utanç ne de bir üstünlük vesilesidir. Bilakis bunların tamamı Allah'ın biz kullarına bahşettiği bir zenginlik, bir lütuf ve ikramdır. Bu anlayışla tüm çalışmalarımızı insan onuruna yaraşır, sürdürülebilir, adaletli bir kalkınma hedefi doğrultusunda yürütüyoruz. Kimseyi ayırmadan, kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi dışlamadan Afrika halklarıyla dayanışmamızı artırıyoruz. Ekonomik ilişkilerimizi eşit ortaklık temelinde kazan-kazan anlayışı üzerine inşa ediyoruz. Türk firmaları Afrika genelinde toplam değeri yaklaşık 70 milyar doları geçen 1150'den fazla proje üstleniyor. Kıta çapındaki yatırımlarımızın değeri 6 milyar doları aşıyor. On binlerce Afrikalı kardeşimiz bu şirketlerimizde istihdam ediliyor. Birlikte kazanmanın bereketine inanan bir millet olarak inşallah bundan sonra da ilişkilerimizi bu eksende ilerletmeyi sürdüreceğiz’’ şeklinde konuştu. 

14 BİNDEN FAZLA AFRİKALI KARDEŞİMİZE BURS İMKANI SAĞLANDI

Her daim daha adil bir dünya için çalıştıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizde Afrikalı gençlerin 14 binden fazlasına burs imkanı sağlandığını belirterek,"Çünkü sizler hem bizim hem de geldiğiniz ülkelerin istikbalisiniz, umudusunuz. Geleceğimizi sağlıklı bir zeminde inşa etmek için nitelikli, vizyoner, erdem ve vicdan sahibi gençlere ihtiyacımızın olduğunu biliyoruz’’ şeklinde konuştu. 

Yaptıkları eşitlik çalışmalarına hiçbir zaman ara vermediklerini, gerek Türkiye içinde gerekse yurt dışında birçok projeyi hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Erdoğan, 2012 yılından itibaren tüm bursların ‘Türkiye Bursları’ adı altında toplandığını belirtti. 

Ülkemizde sağlanan burslar sayesinde eğitim hayatını tamamlamış, mesleklerini başarıyla yerine getiren bugün ülkesine bakan siyasetçi, iş adamı, akademisyen, bürokrat olarak hizmet eden 70 bini aşkın mezunun olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Türkiye burslarından 14 binden fazla Afrikalı kardeşimiz faydalandı. Ziyaret ettiğimiz ülkelerde zaman zaman bu kardeşlerimizle karşılaşıyor ve onların başarılarından gerçekten ben de gurur duyuyorum. Türkiye burslarının yanı sıra Türkiye Maarif Vakfımız da Afrika'nın geleceğine katkı maksadıyla eğitim hizmetlerini başarıyla sürdürüyor." Dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal