Eğitim sistemimiz nasıl ilerliyor? Yatırımlar ne durumda? Milli Eğitim Bakanı'ndan müjdeler art arda geldi!

Malatya’da il değerlendirme toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, doğalgaza erişimi bulunmayan tüm okulların bu sene içerisinde dönüştürüleceğini belirtirken, okul öncesi eğitime erişimin de artırılması amacıyla Türkiye’de 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin ana sınıfını hizmete açacaklarını ifade etti.

17.03.2022-16:29 - (Son Güncelleme: 17.03.2022-16:29) Eğitim sistemimiz nasıl ilerliyor? Yatırımlar ne durumda? Milli Eğitim Bakanı'ndan müjdeler art arda geldi!

Malatya’da Valilik yetkilileriyle toplantı gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Özer, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıldan devam eden ve bu yıl da programa aldıkları yatırımın değerinin 612 milyon lira olduğunu ifade ederek ildeki eğitimin kalitesini artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Yapılan toplantıda doğalgazı olmayan okulların gündem konusunu oluşturduğunu ifade eden Mahmut Özer, “Doğalgaz erişimi olup da doğalgaz dönüşümü olmayan hiçbir okulumuzu bırakmayacağız. Bu yılın 6'ncı ayına kadar hepsini bitirmiş olacağız. Malatya'da da çok az sayıda okulun dönüşümü kalmış, bunun içinde 8 milyon TL'lik bir ödeneği programa aldık.” şeklinde konuştu.

Tüm okullar tekli öğretime geçecek

Malatya'ya yapılan eğitim yatırımlarının da altını çizen Özer, önümüzdeki yıl ile birlikte tüm okulların tekli öğretim sistemine geçeceğini söyledi. Milli Eğitim Bakanı, Malatya'da yeni okul yapımında hayırseverlerinde büyük katkısının olduğunu işaret etti ve, “Buradan hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Yatırım programlarına bakıldığında diğer illere göre Malatya'da çok sayıda hayırsever vatandaşımızın desteği bizleri de mutlu ediyor. Bu yatırımlar çerçevesinde büyük onarımlar var. Yine 2022'de öncelikli hedeflerimiz arasında okullar arasındaki imkan farklılıklarını da azaltmak ve tüm öğrencilerin aynı imkana kavuşmasını amaçlıyoruz. Bu çerçevede bütün okulların belli standartlarda olması en büyük önceliğimiz. Onarımlar kapsamında da Malatya'da okullarımıza 42 milyon TL ödeneği yarın itibariyle gönderiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tüm okullar tekli öğretime geçecek

19 yıllık AK Parti dönemi süresince okullaşma oranında büyük bir yükseliş yaşandığını söyleyen Özer, okul öncesi eğitimin ise diğer kademelere nazaran gelişmenin daha az olduğu bir alan olduğunu belirtti. Bu bağlamda 2022 yılında 3 bin yeni anaokulu ile 40 bin ana sınıfının da hizmete açılacağı müjdesini veren Özer, Malatya'da şuan 43 bağımsız anaokulunun hizmet verdiğini kaydetti. Bugünkü toplantı sonrası 40 yeni bağımsız anaokulunu daha yatırım programlarına aldıklarını söyleyen Özer, bunula beraber kentte 27 ilk ve ortaokulun da inşa edileceğini aktardı.

935 milyon liralık yeni yatırım

Öte yandan 4 yeni lise, 100 öğrenci kapasiteli pansiyon ve 3 yeni atölyenin de kente kazandırılacağını söyleyen Özer, bu sayede 935 milyon liralık yeni eğitim yatırımının Malatya'ya aktarıldığını belirtti. Hali hazırda devam eden 612 Milyon liralık yatırım ile birlikte Malatya'da 1 milyar 547 milyon lira yatırımın eğitime katılacağını vurgulayan Mahmut Özer, “Ben inanıyorum ki bu yatırımları kazandırdığımız da Malatya'nın eğitim kalitesi çok daha iyi noktaya gelecek. Bu yatırımların tamamını Malatya'ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

935 milyon liralık yeni yatırım

Birçok yetkili isim katıldı

Valilikte gerçekleşen toplantıya Milli Eğitim Bakanı Özer ile birlikte, Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı ile ilçe milli eğitim müdürleri de katılım sağladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal