Efsanevi muz maskesiyle saçlarınız ve cildiniz ışıl ışıl parlayacak! Güzelliğinize güzellik katacak muz maskesi tarifleri

Potasyum, karbonhidrat, kalsiyum, demir, magnezyum mineralleri ve A, D, B12, B6 ve C vitaminleri açısından zengin olan muzun faydaları saymakla bitmiyor. İnsan sağlığına faydaları bilinen muzun güzelliğiniz üzerindeki etkisini duyunca çok şaşıracaksınız. İşte muzun saç ve cilt sağlığına etkileri...

28.06.2022-22:04 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-22:04) Efsanevi muz maskesiyle saçlarınız ve cildiniz ışıl ışıl parlayacak! Güzelliğinize güzellik katacak muz maskesi tarifleri

Muzun, saçı güçlendirme, doğal elastikiyetini restore edip kırılmaların önüne geçme ve yıpranan saçları onarma özelliği vardır.

Muzlu saç nemlendiricisi nasıl yapılır?

Saçınızın boyu ve gürlüğüne göre bir parça olgun muzu robottan geçirerek sıvı haline getirin. İçerisine bir yemek k. zeytin yağı katın. Hazırladığınız maskeyi saç uçları ve diplerine sürün. 10 ila 15 dakika arasında beklettikten sonra ılık su ile yıkayın.

Yıpranmış saçlar için onarıcı muz maskesi nasıl yapılır?

Bir yemek k. mayonez, bir yemek k. zeytin yağı, püre haline getirilmiş muzu karıştırarak saçınıza sürün ve bir saat kadar bekletin. Bekleme süresi sona erince ılık su ile yıkayın.

Saç kırığı onarıcı muz maskesi nasıl yapılır?

Bir tane E vitamini ampülü, bir tatlı k. bal ve püre haline getirilmiş muz karışımını saç ucu ve diplerinize sürün. 30 dakika bekletin ve ılık su ile yıkayın.

 muzun saç ve cilde faydası

Muzun cilt üzerindeki etkileri nelerdir?

Cildiniz için doğal nemlendiricidir

Muz, cilt için oldukça faydalı bir nemlendiricidir. İçeriğindeki A vitamini cildinize kaybettiği nemi kazandırırken, hasar gören, kuruyan ve matlaşan cildi de onarır.

Kuru ve gergin cildiniz için olgunlaşmış muzu çatal yardımı ile ezerek püre yapın. Göz bölgeniz dışında tüm yüzünüze uygulayın, ortalama 25 dakika beklesin. Sonrasında yüzünüzü suyla iyice durulayın.

Bir başka tarif ise şöyledir: Bir tatlı k. yoğurt, bir E vitaminli ampül ve püreleştirdiğiniz muzu iyice harmanlayın. Yüzünüze sürerek yarım saat bekleyin ve su ile durulayın.

 muz maskesi tarifi

Cilt sağlığını korur

C vitamini ile B6 açısından zengin olan muz, cildinizi sağlıklı ve kusursuz bir görünüme kavuşturur. Aynı zamanda muzda bulunan antioksidanlar ve manganez minerali erken yaşlanmayı da engeller.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal