E-Okul giriş: E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemin devamsızlık sorgulama

Öğrencilerin ve velilerin sıklıkla kullandıkları, karne notu, devamsızlık ve karne ortalamasının ne durumda olduğunu gösteren E-Okul sistemine nasıl giriş yapıldığı merak edildi. Öğrencilerin 1 haftalık ara tatile girdiği bu dönemde veliler çocuklarının ders notları ve devamsızlık durumuna bakmak için E-Okul sistemine nasıl girebileceklerini araştırmaya başladı. Peki E-Okul sistemine nasıl girilir? detaylar haberimizde yer almaktadır.

08.04.2022-17:11 - (Son Güncelleme: 08.04.2022-17:11) E-Okul giriş: E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemin devamsızlık sorgulama

Öğrencilerin ve velilerin sıklıkla kullandıkları, E-Okul sisteminden karne notu, devamsızlık ve karne ortalamasının ne durumda olduğu öğrenilebilir. Öğrencilerin 1 haftalık ara tatile girdiği bu dönemde veliler çocuklarının ders notları ve devamsızlık durumuna öğrenmek için E-Okul sistemine nasıl girebileceklerini araştırmaya başladı.

E-Okul sistemine nasıl giriş yapılır?

E-Okul sistemine giriş yapmak içim ilk önce https://e-okul.meb.gov.tr/ İnternet sayfasına girerek "Veli Bilgilendirme Sistemi" yazısına tıklayarak istenilen bilgilerin doldurulması gerekmektedir. Bilgileri doldurduktan sonra sisteme giriş yaparak ekranda yer alan "e-Karne" sekmesine tıklayıp öğrencilerin karne notlarını ve takdir ya da teşekkür belgesi alıp almadığını öğrenmek mümkündür. Öğrenci ders notlarını öğrenmek için ise "Öğrenci Bilgiler" bölümüne girerek sayfada yer alan "Not Bilgisi" seçeneğine tıklayarak tüm dönem notların ulaşılabilir.

E-Okul sisteminden devamsızlık sorgulaması nasıl yapılır

E-Okul sisteminden devamsızlık sorgulaması nasıl yapılır?

E-Okul sisteminden devamsızlık durumuna bakmak için ilk önce sisteme giriş yaparak "Öğrenci Bilgileri" sayfasına girilir. Açılan sayfada "Devamsızlık Bilgisi" kısmına tıklayarak öğrencinin devamsızlık durumu öğrenilebilir.

E-Okul sistemi ne zaman kapanıyor?

Öğrenciler 2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci ara tatili 11 ile 15 Nisan arasında yapacaklar. Öğrenciler ise E-Okul sisteminin ne zaman kapanacağını araştırmaya başladı. Öğretmenler karne notlarını ve devamsızlık bilgilerini karna dağıtımından birkaç gün önceden sisteme işlediği için E-Okul sistemi karne dağılımına kadar açık kalmaktadır. Bu yüzden son güne kadar yoklama alınarak E-Okul sistemine işlenmektedir.

Öğrencilerin kaç gün devamsızlık hakkı bulunmaktadır?

Öğrencilerin bir eğitim öğretim yılı içerisinde 10 gün özürsüz, 20 gün özürlü devamsızlık hakları bulunmaktadır. 20 gün devamsızlık hakkını geçen öğrenciler öğretmenler kurulu kararına göre sınıfı geçebilir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal