Öğrenci devamsızlık ve sınav notu nasıl öğrenilir? E-okul VBS girişi ile devamsızlık sorgulama

Ara tatilin başlamasına az bir zaman kala öğrenciler ve veliler devamsızlık ve sınav notlarını öğrenmek istedikleri için e-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılacağını ve devamsızlık ile sınav notlarının nasıl öğrenileceğini araştırmaya başladı. VBS girişi ile birlikte detaylı sınav notu sorgulama anlatımıyla işte, e-Okul VBS girişi ile devamsızlık sorgulama sayfası.

19.03.2022-15:55 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-15:56) Öğrenci devamsızlık ve sınav notu nasıl öğrenilir? E-okul VBS girişi ile devamsızlık sorgulama

Yüz yüze eğitimde ara tatilin gelmesine az bir zaman kaldı. Öğrenciler tatil yapmanın heyecanını yaşarken veliler de çocuklarının devamsızlıklarını ve sınav notlarını öğrenme telaşına girdiler. e Okul sistemi üzerinden VBS girişinin nasıl yapılacağını ve devamsızlık ile sınav notlarına nasıl bakılacağını merak eden veliler için detaylı anlatımı haberimizde derledik.

Öğrenci devamsızlık ve sınav notu nasıl öğrenilir?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2007 yılında getirdiği e-Okul hizmetinde öğrencinin eğitime başladığı günden mezun olduğu güne kadar tüm gelişmelerini takip edebileceği bir sistemdir. Veliler, öğrencisinin tüm detaylı okul bilgilerine buradan ulaşırlar. 

E-Okul giriş ile not bilgisi öğrenme sayfası

Resmi ve özel olmak üzere tüm kurumlarda ve tüm kademelerde kullanılan bu sistemde öğrencinin devamsızlık günleri ve sınav notları da yer alır. 

Veli, çocuğunun bilgilerini kontrol etmek için öncelikle https://e okul.meb.gov.tr adresine giriş yapar. Daha sonra e-Okul veli bilgilendirme sistemine girilir ve karşısına çıkacak olan sayfadaki sayılar doğru olarak kodlanır. Öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası girildikten sonra  çıkan sayfada öğrenci fotoğrafıyla bazı bilgileri doğrulanır ve bilgilendirme sistemine giriş yapılır. 

E-Okul giriş ile not bilgisi öğrenme sayfası

Sistem içerisinde yer alan 'Sınav Bilgileri' bölümünün altındaki 'Öğrenci Bilgileri' kısmına tıklandıktan sonra çıkan panelde ikinci sırada yer alan 'Devamsızlık Bilgisi'ne giriş yapılır. e-Okul sisteminde devamsızlık bilgileri varsa liste halinde görülür.

E-Okul giriş ile not bilgisi öğrenme sayfası

e-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde sayfanın sol tarafında yer alan menüde bilgi alanları açılır. Buradaki panelde öğrencinin 'Not Bilgisi' başlığı tıklanır. Açılan pencerede ise öğrencinin tüm not bilgileri liste halinde görülür. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal