E-Devlet YKS Başvurusu Nasıl Yapılır?

2021 yılı YKS sınavı başvuruları için heyecanlı bekleyiş başladı. On binlerce üniversite adayı öğrencinin gireceği sınava başvuruların nasıl ve nereden yapılacağı araştırılıyor. Peki 2021 YKS başvurusu nereden yapılır? E-Devlet YKS başvurusu nasıl yapılır?

02.02.2021-13:33 - (Son Güncelleme: 02.02.2021-13:33) E-Devlet YKS Başvurusu Nasıl Yapılır?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün yaptığı açıklama üzerine 2021 YKS sınavı hakkında araştırmalar ivme kazandı. Üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler YKS'ye nereden ve nasıl başvuracağını araştırıyor. YKS adaylarından T.C. kimlik kartı ve e-devlet şifresi olanlar başvurularını online gerçekleştirebiliyor. Peki 2021 YKS ne zaman? E-devlet YKS sınav başvurusu nasıl yapılır?

2021 YKS NE ZAMAN?

2021 YKS sınavının ilk oturumu olan temel Yeterlilik Testi 26 Haziran'da, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) 27 Haziran'da gerçekleştirilecek.

E-DEVLET YKS SINAV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YKS Sınav başvuruları 4 Şubat Perşembe 2021'de başlıyor. 2 Mart tarihinde sona erecek olan YKS başvuruları bu sene e-devlet üzerinden de gerçekleştirilecek.

T.C. kimlik kartı ve e-devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden başvuru yapabilir. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne ÖSYM AİS mobil uygulaması veya 'https://ais.osym.gov.tr' üzerinden 'e-Devlet ile kayıt ol' seçeneğine tıklayarak kayıtlarını gerçekleştirebilecek ve YKS sınav başvurularını yapabilecek. e-Devlet kayıtları için adaylar şifrelerini PTT şubelerinden alabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal