Düşük Sistem Gereksinimi ile Oynanabilecek 5 Efsanevi Oyun

Günümüz oyun teknolojisi inanılmaz seviyelere ulaştı. Artık bunun için çok ciddi performans bilgisayarları gerekiyor. Ancak düşük sistem gereksinimlerinde gayet iyi çalışan ve başarılı oyunlar da bulunuyor. Biz de sizler için bunları derledik.

08.05.2020-14:26 - (Son Güncelleme: 08.05.2020-13:43) Düşük Sistem Gereksinimi ile Oynanabilecek 5 Efsanevi Oyun

Listede yer alan oyunlar farklı çıkış tarihlerine ve farklı sistem gereksinimlerine sahip olsa da genel hatları itibartiyle en fazla 4GB RAM ve Intel HD Graphics 4000 ekran kartları fazlasıyla iş görecektir. Oyunların birçoğu daha alt özellikte bilgisayarlarda dahi açılabilirler.

Eğer eski oyunlara karşı bir ilginiz de varsa bu oynaması çok keyifli bir dönemin efsaneleşmiş ve satış rekorları kırmış oyunlarını sizler için tek bir listede topladık.


1- Max Payne 2

Bir dönem satış rekorları kıran ve kült oyunlar arasına girmeyi başarmış Max Payne 2 kendi serisinin en iyi oyunu olabilir. Düşük sistem gereksinimlerine sahip olması ve hikayesi ile oyuncuların gözdesi olan oyun aksiyon macera severler için tercih edilmesi gereken ilk oyunlar arasında bulunuyor.



2- Crysis

Düşük sistem gereksinimli oyunlar ikincisi olarak örnek göstereceğimiz bir diğer oyun ise Türk yapımı bilim kurgu tarzı FPS oyunu Crysis. Crytek tarafından geliştirilen oyun hikaye oynanış olarak üst seviye bir senaryoya sahip bulunuyor. Toplam oyunluk seride en düşük gereksinimlere sahip birinci oyun aynı zamanda serinin en çok sevilen oyunu konumunda yer alıyor.


3- Age of Empires 3

Microsoft'un geliştiricisi olduğu Age of serisinin kült haline gelen 2. oyununun motoru ve arayüzlerinin geliştirilerek sunulduğu serinin bu 3. oyunu daha geniş bir oynanışa sahip. Ayrıca oyunun sistem gereksinimleri oldukça düşük ve 1GB RAM ile rahatlıkla oynanabilir.

4- Blur

Yine bir dönemin efsanevi ama bu sefer yarış kategorisinden örnek vereceğimiz Blur da eğlenceli ve görsel olarak tatmin edici bir içeriğe sahip. Bu yarış oyununda pistte hızlı olmak kadar kaza yapmamak da önemli. Pistte konumlandırılmış özel güçleri toplayarak bir yandan yarışırken bir yandan rakiplerinizi alt ettiğiniz oyunda 2GB RAM'e sahip bir bilgisayarlarda dahi rahatlıkla oynanabilir.

5- Left 4 Dead 2

Bilenlerin hafızalarından silinmesi mümkün olmayan oyun dünyasının en sevilenj oyunlarından birisini önererek yazımızı sona erdiriyoruz. Left 4 Dead'in bu ikinci oyunu eş oyunculu bir biçimde de oynanabiliyor. Ayrıca oldukça düşük bir sistem gereksinimi istiyor. Steam üzerinden bağlantı kuran oyunu indirimlerde 5TL’nin altına bulabilmek de çok kolay olacaktır. Oyunun optimizasyonu ise oldukça iyi, 2GB Ram ve giriş 9500GT gibi eski kartlarda 50FPS civarı bir ayarda rahatlıkla çalışabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal