Dünyanın İlk Lazer Silahlı Dronu Eren!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 'Eren' adı verilen lazer silahlı dron, Konya Bilim Merkezinde düzenlenen 8. Konya Bilim Festivali'nde ilgi odağı oldu.

10.10.2021-11:02 - (Son Güncelleme: 10.10.2021-11:02) Dünyanın İlk Lazer Silahlı Dronu Eren!

Dünyanın ilk lazer silahlı dronu ´´Eren´´ festivalde ilgi gördü

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kriminal Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen ve TÜBİTAK-ASİSGUARD iş birliği tarafından geliştirilen projenin henüz dünyada bir benzeri yok. 3 bin metre uçuş menziline sahip olan Eren, taşıdığı lazer silahı ile arazideki patlayıcı unsurları etkisiz hale getirecek.

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafındna, 2022 yılı Savunma ve Güvenlik Proje Portföyü'ne eklenmesi için teklif olarak sunulan Eren'in yakın bir gelecekte bomba uzmanları tarafından kullanılması bekleniyor.

EREN', ARAZİDE BULUNAN ASKERİ MÜHİMMATLARIN İMHA EDİLMESİ İÇİN GELİŞTİRİLDİ

Silahlı kuvvetler envanterine alınması için biraz daha geliştirilmesi beklenen lazer silahlı drone, ‘Eren’, şu ana kadar yaptığı tüm test atışlarını başarıyla gerçekleştirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığının festivaldeki standında sergilenen Eren, ziyaretçiler tarafından yoğun iyi topladı.

Dron ile ilgili bilgi veren Komiser Yardımcısı Aykut Eroğlu, AA muhabirine verdiği röportajda, Eren'in arazide bulunan askeri mühimmatlarım imha edilebilmesi için geliştirdiklerini belirtti. 

eren

LAZER SİLAHLI DRON EREN, TÜM TEST ATIŞLARINI BAŞARIYLA TAMAMLADI

TÜBİTAK tarafından geliştiren Eren’in, ilk lazer atışlarını başarıyla gerçekleştirdiğini aktaran Eroğlu, ‘İsmini İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun 'Eren' koyduğu lazer silahlı dronumuz belirli bir uçuş ve atış mesafesinde attığı lazer yardımıyla bombaları imha etmektedir. Belirli mesafelerden 3 milimetrelik bir karbon çeliğe yaptığımız atışlarda başarılı sonuçlar aldık.’ İfadelerini kullandı.

EREN KISA BİR SÜRE SONRA ENVANTERE ALINACAK

Komiser Yardımcısı Aykut Eroğlu, Eren'in ektin kullanım için henüz hazır olmadığını fakat kısa bir süre sonra gerekli geliştirmelerin tamamlanmış olacağını ve silahlı kuvvetler envanterine alınmasını planladıklarını ifade etti. 

Yerli lazer silahlı dronumuz Eren’in atış kabiliyetleri hakkında bilgiler paylaşan Eroğlu,

‘Eren, testlerde ilk olarak 500 metreden 90 saniye boyunca, ardından 300 metreden 30 saniye boyunca, en son da 100 metreden 10 saniye boyunca yaptığımız lazer atışıyla 3 milimetrelik karbon çelik tablayı delmeyi başardı. EGM Kriminal Daire Başkanlığı olarak lazer silahını insansız döner kanatlı hava aracına entegre ettirerek dünyada bir ilki gerçekleştirdik. Bu lazerli dronun dünyada henüz bir örneği yok.’ Şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal