Dünyada Bir İlke İmza Atan Drone: Kargu-2

Birleşmiş Milletler(BM) 2021 Mart ayı raporundan çok şaşırtıcı bir ayrıntı dikkat çekti.

31.05.2021-19:34 - (Son Güncelleme: 31.05.2021-19:34) Dünyada Bir İlke İmza Atan Drone: Kargu-2

Birleşmiş Milletler(BM) 2021 Mart ayı raporundan çok şaşırtıcı bir ayrıntı dikkat çekti. Raporun 17’nci sayfasında Türk yapımı Kargu-2 kamikaze drone’unun hedefi komut almadan vurduğu bilgisi verildi.

BM 2021 Mart Ayı raporunda Türkiye savunma sanayinde bir ilke daha imza attı. Raporda, dünyada daha önce hiç görülmeyen bir olaya tanıklık edildiğini açıkladı. Türk yapımı Kargu-2 kamikaze drone, hedefi komut almadan vurdu. Libya’da darbeci Hafter güçlerini, yapay zekasıyla belirleyen ve vuran drone dünya basınında yer aldı. Bu olay bir insansız hava aracının ilk kez komut almadan kendi insiyatifiyle gerçekleştirdiği saldırı olarak dünya tarihine geçti. 

KATİL ROBOTLARIN ÇAĞI ÇOKTAN BAŞLAMIŞ OLABİLİR

Türk yapımı insansız hava aracının komut almadan hedef vurması dünya basınının da gündemindeydi. AXIOS, ‘Katil robotların çağı çoktan başlamış olabilir’ başlığıyla duyurdu.

‘TÜRK DRONE’U DRONE'LAR İLK KEZ TAMAMEN OTONOM OLARAK SALDIRDI’

İngiliz New Scientist dergisi ise, ‘Drone'lar ilk kez insanlara tamamen otonom olarak saldırmış olabilir’ ifadeleri kullandı. 

KARGU-2 KAMİKAZE DRONE’U ABD BASININDA 

ABD’nin en prestijli gazetelerinden olan New York Post ise ’Katil drone, kendisine söylenmeden bir insan hedefini avladı’ başlığıyla okuyucularına duyurdu.

İLKE İMZA ATAN: KARGU-2

Savunma sanayinde önemli yere sahip olan Kargu-2 özellikleri ile göz dolduruyor. Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen asimetrik harp veya anti-terör alanlarında kullanılan bir insansız hava aracıdır. Er tarafından otonomla veya kumanda ile çalışabilmektedir. Mağaraya veya binaya keşif uçuşları da yapmakta ve hedefleri etkisiz hale getirmektedir. Kargu, gerçek zamanlı özgün görüntü işleme ve derin öğrenme algoritmalarıyla sabit veya hareketli hedeflere karşı etkin olarak kullanılabiliyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal