Dünyanın en büyük uranyum tedarikçileri arasında yer alıyor: Nijer’de yönetim maden sektörünü mercek altına aldı

Nijer’de yaşanan karışıklık giderek artıyor. Yeni askeri yönetim, maden sektörü için yeni ruhsat vermeyi durdurduğunu bildirdi.

27.01.2024-09:42 - (Son Güncelleme: 27.01.2024-17:31) Dünyanın en büyük uranyum tedarikçileri arasında yer alıyor: Nijer’de yönetim maden sektörünü mercek altına aldı

Nijer Maden Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre maden sektöründe denetimlerin gerçekleşeceği ve mevcut maden ruhsatlarının da yeniden inceleneceği belirtildi.

Hükümet tarafından yapılan bir açıklamada, maden sektöründe düzenlemeler yapılacağı belirtilerek, bu kapsamda bir süreliğine yeni maden ruhsatı verilmeyeceği ifade edildi.

Nijer Maden

AA’nın haberine göre; Yerel medyada yer alan haberlere göre, hükümetin maden ruhsatlarının dağılımını incelediği ve devlet gelirlerini artırmaya yönelik adımlar üzerinde çalıştığı bildirildi.

Dünya Nükleer Birliği (WNA) verilerine göre, Afrika'nın en zengin uranyum cevherine sahip olan Nijer, 2022'de toplamda 2 bin 20 metrik ton uranyum imal etti.

Dünyanın en büyük uranyum tedarikçileri arasında yer alıyor

Nijer, dünya genelinde uranyum tedarikçileri arasında 7. sırada bulunuyor. Ülkede mevcut 311 bin 110 metrik tonluk uranyum rezervi ile dünya genelindeki uranyum arzının yüzde 5'ini karşılıyor.

Fransız devletine ait nükleer enerji şirketi Orano, önceki adıyla "Areva," Nijer devleti ile Arlit kenti civarındaki Sahra Çölü'ndeki maden sahasını işletiyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal