ABD'de iç savaş krizi: 25 eyalet Texas için ayağa kalktı!

ABD'de 25 eyalet valisi, Texas ile Biden hükümeti arasında yaşanan sınır anlaşmazlığı tartışmasında Texas eyaletini destekledi. İşte detaylar...

26.01.2024-23:55 - (Son Güncelleme: 26.01.2024-23:55)

ABD'de 25 eyalet, Başkan Joe Biden ile Texas eyaleti arasında yaşan sınır güvenliği tartışmasında Texas'a destek veren bildiri yayınladı. Slaton, bu ilk teklifin kabul edilmediğini hatırlattı. Texas, belirli grupların bağımsızlık için yarıştığı tek ABD eyaleti değil.

“Hükümet ile çatışmaya hazırız”

Öte yandan Teksas Valisi Greg Abbott, son yaşanan olayların ardından yaptığı açıklamada, "Kahraman ulusal muhafızlarımız Federal hükümet ile çatışmaya hazır." dedi. Geçtiğimiz hafta çarşamba günü Abbott, Texas'ın meşru müdafaa hakkının aksi yöndeki her türlü federal yasanın yerine geçtiğini ilan etti ve bunun yasa dışı sınıra karşı etkili bir caydırıcı" olduğunu ileri sürerek "yasa dışı göçü engellemek için bu dikenli teli kullanmaya devam edeceğini açıklayarak “Sınırın güvenliğini sağlamak için dikenli tel örgüler de dahil olmak üzere her türlü araç ve stratejiyi kullanma konusunda Vali arkadaşımız Greg Abbott ve Texas Eyaleti ile dayanışma içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Texas’a destek veriyorlar

Ortak bildiriyi imzalayan Cumhuriyetçi valilerin birçoğu Texas'a bireysel destek beyanları yayınladı. Bazı valiler, Texas'a yasa dışı göçmen geçişleriyle mücadele için kaynak sağlama sözü verdi. 25 eyaletin Texas Valisi'ne destek veren bildiri yayınlaması ise 50 eyaletin 25'inin mahkeme kararına karşı tavır aldığını gösterdi.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal