Meteoroloji çok sayıda il için alarm verdi: Buzlanma ve don olaylarına karşı dikkat

Meteoroloji’nin yayımladığı uyarılarda 26 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Hava sıcaklıkları ortalama olarak 1-3 derece düşecek. Öte yandan iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olaylarının yaşanması bekleniyor. İşte 27 Ocak 2024 hava durumu…

27.01.2024-09:22 - (Son Güncelleme: 27.01.2024-17:31)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı 27 Ocak 2024 Cumartesi gününe ait hava durumu raporuna göre Türkiye genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Öte yandan Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri ile Ege'nin kuzey, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğu, İç Anadolu'nun doğu kesimlerinin yağışlı bir havanın etkisi altında kalması bekleniyor. 

Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Doğu Karadeniz kıyı illeri ile Hakkari, Şırnak ve Siirt ile Van'ın güney çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

kar yağışı

Don ve buzlanmaya dikkat

Yağışlar özellikle Doğu Karadeniz’de daha kuvvetli seyredecek. İç Anadolu kesimlerinde ise karla karışık yağmur ile yoğun kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor. 

Doğu Anadolu kara teslim oldu

Ardahan'da etkili olan yoğun kar yağışı, şehir merkezinde soğuk havayı beraberinde getirerek akşam saatlerinde etkisini artırdı. Gecenin ilerleyen saatlerinde şiddetlenen kar yağışı, cadde ve sokakları beyaza bürüdü. Karın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar, kartopu oynayarak keyifli anlar yaşadı. Birçok kişi cep telefonlarıyla bu anları video ve fotoğraflarla ölümsüzleştirdi. Kar altında kalan araçlar ise adeta beyaz bir örtüyle kaplandı. Vatandaşlardan Emrah Morkoç, sezonun en yoğun kar yağışıyla karşılaştıklarını belirterek, "Aracım adeta kara gömüldü. Bu sezon ilk kez bu kadar karla karşılaştım." dedi.

Bingöl-Diyarbakır kara yolunda yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle mahsur kalanlara AFAD ve Türk Kızılay tarafından kumanya dağıtıldı.

27 Ocak 2024 hava durumu

27 ocak hava durumu

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal