Dünyanın en büyük sera topluluğu hazır: Yıllık 250 bin ton sebze üretilecek

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sosyal medya hesabından ‘’Dünyanın En Büyük Jeotermal Kaynaklı Sera Kümelenmesi" başlığıyla bir paylaşımda bulundu. Bakan Kirişçi bölgede yıllık 250 bin ton sebze üretimi yapılacağını bildirdi.

09.05.2023-12:31 - (Son Güncelleme: 09.05.2023-17:25) Dünyanın en büyük sera topluluğu hazır: Yıllık 250 bin ton sebze üretilecek

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Balıkesir Gönen Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı Sera OSB projesine tüzel kişilik kazandırdıklarını bildirdi.

Dünyanın en büyük sera topluluğu

AA’da yer alan habere göre; Kirişci, Twitter hesabından, "Dünyanın En Büyük Jeotermal Kaynaklı Sera Kümelenmesi" başlığıyla videolu paylaşımda bulundu.

Bakan Kirişçi Sera

"Balıkesir Gönen Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı Sera OSB projesine, tüzel kişilik kazandırdık. Ülkemize, Balıkesir'imize hayırlı olsun. Böylelikle tüzel kişilik kazanan tarıma dayalı ihtisas OSB (TDİOSB) sayımız 38'e ulaştı." bilgisini aktaran Kirişci, "8 bin dekar büyüklüğündeki ve yatırım maliyeti 10 milyar TL olan bu dev proje ile 10 bin kişiye istihdam sağlanacak. Yıllık 250 bin ton sebze üretilecek. Ülkemizin jeotermal enerji gücünü üretime dönüştürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal