Galatasaray’ın yüzü onunla gülüyor: Mauro Icardi hiçbir maçı boş geçmedi

Galatasaray’da kariyerinin zirve dönemlerinden birisini yaşayan Arjantinli yıldız Mauro Icardi, özellikle büyük maçlardaki performansıyla dikkat çekti. Yıldız santrafor bu sezon şampiyonluk yaşamış her takıma karşı skor üretmeyi başardı.

09.05.2023-11:34 - (Son Güncelleme: 09.05.2023-17:24) Galatasaray’ın yüzü onunla gülüyor: Mauro Icardi hiçbir maçı boş geçmedi

Spor Toto Süper Lig’de dün akşam Başakşehir’i konuk eden Galatasaray, Arjantinli süper yıldızı Mauro Icardi’nin penaltı golüyle karşılaşmayı 1-0 galip bitirerek en yakın rakibi Fenerbahçe ile aradaki puan farkını 5’e yükseltti. Sarı kırmızılılarda bu sonuçla beraber yüzler gülerken, Mauro Icardi’nin performansı da dikkatlerden kaçmadı. 30 yaşındaki yıldız santrafor bu sezon şampiyonluk yaşamış her takıma karşı skor üretmeyi başardı.

Bu sefer risk almadı

İki hafta önce oynanan Fatih Karagümrük maçında Galatasaray 3-2 gerideyken penaltı kullanan Mauro Icardi, panenka vuruşuyla topu filelere göndermek istemiş fakat kaleciye takılmıştı. Arjantinli yıldız dün akşam oynanan Başakşehir maçında ise risk almadı ve sert bir vuruşla takımına galibiyeti getiren golü kaydetti. Icardi bu golle beraber Ali Sami Yen’deki 11’inci golüne ulaştı. 

Mauro Icardi

Hiçbir maçı boş geçmedi

Galatasaray’ın geriden gelerek zirveye yerleşmesinin belki de baş mimarı olan Mauro Icardi, kritik ve dev maçlarda sahneye çıkarak kalitesini ortaya koydu. Ligin ilk yarısında Beşiktaş’a 2, Fenerbahçe ve Başakşehir’e ise 1’er gol atan süper yıldız, ligin ikinci yarısında ise Trabzonspor’a 2, Beşiktaş ve Başakşehir’e ise 1’er gol atmayı başardı. 

Kazanmaya devam etmemiz gerekiyor

Attığı tek golle takımına altın değerinde 3 puanı getiren Icardi, maçın ardından şunları söyledi: "Kazanmak zorundaydık. Bunu kafamıza koymuştuk. Penaltı olduğunda bunu gole çevirmemiz gerekiyordu. Ben de üzerime düşen görevi yaptım. Daha önümüzde çok yol var. Kesinlikle rahatlamak yok. Kazanmaya devam etmemiz gerekiyor."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal